230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden trafiğe açılıyor. Üsküdar sahilindeki trafiği rahatlatacak tünel ile 45 dakikayı bulan Üsküdar Beylerbeyi-Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 3 dakikaya düşmesi hedefleniyor.
1970’li yıllardan bu yana kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açılıyor. 230 metre uzunluğundaki tünelin açılmasıyla birlikte 45 dakikayı bulan Üsküdar Beylerbeyi- Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 3 dakikaya düşmesi hedefleniyor.
Basın mensuplarına tünelle ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, daha sonra direksiyonun başına geçerek araçla tünelden geçti.
"Tüneli yeniden 1980 öncesi gibi ulaşıma açıyoruz"
Tünelin kısa bir süre sonra trafiğe açılacağını ifade eden Başkan Türkmen, "Şu anda burası gerek büyükşehir başkanlığımız gerek İstanbul Valiliğimiz ve Üsküdar Belediyesi olarak vardığımız nokta gereği gördüğünüz gibi yeniden 1980 öncesi gibi ulaşıma açıyoruz. Ve şu anda çizgilerini çizdik, yaya yolunu ayarlamış olduk. İnşallah tamamen ulaşıma hazır. Zannediyorum birkaç güne kadar ufak tefek bürokratik işlemlerimiz var. Yani yoksa ulaşım koordinasyonundan karar çıktı. Şimdi ilk etapta küçük araçlarla ilgili bir trafiğe açılma söz konusu. Hem Üsküdar’dan Beykoz tarafına bir sayım yapacağız. Günlük ortalamayı alacağız. Hem Beykoz’dan Üsküdar’a gidişte bir ölçüm yapacağız. Bu küçük araçların buradan geçişle ilgili Boğaz trafiğine yansıması nedir? Onunla birlikte ölçtüğümüzde ortaya çıkan tabloya göre büyük araçlara da açma söz konusudur" dedi.
Tünelin önümüzdeki günlerde trafiğe açılması bekleniyor. Tünelden çıkan araçlar Deniz Astsubay Okulu’nun önünden geçecek.
Kaynak: iha