Sultangazi Belediyesi, Okul Aile Birliği temsilcilerini biraraya getirdi. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hükümetin eğitime yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sultangazi’ye yeni okul binaları yapımının müjdesini de veren Bakan Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sultangazi Belediyesi, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlediği programda ilçedeki okul aile birliği temsilcilerini biraraya getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti ilçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir ile Sultangazi’de görev yapan okul aile birliği temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

Programda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hükümetin önceliğinin eğitim olduğunu söyledi. Türkiye’nin önemli konularının başında eğitim geldiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Bütçeden en fazla payı eğitime ayırdık. 2002 yılında eğitime ayrılan para 11 milyardı. O dönemdeki bütçenin yüzde 10 una tekabül ederdi. Şimdi eğitime ayırdığımız para 122 milyar ve bütçenin de yaklaşık yüzde 20’sine tekabül ediyor” diye konuştu.

80 yılda yapılan dersliğe yakın dersliğin AK Partili hükümetler döneminde yapıldığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, “270 binin üzerinde derslik yaptık. İstanbul’da yaptığımız dersliğe bakarsak, 2002 yılında İstanbul’da derslik sayısı 42 bindi, şimdi 111 bin. Bir kat değil, üç kat yaptık. 80 yılda İstanbul’a yapılan derslikten daha fazlasını İstanbul’a kazandırdık” dedi.

Konuşmasında Sultangazi ilçe halkına da yeni okul binalarının yapımının müjdesini veren Bakan Yılmaz, “ Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a arazi bulması halinde Sultangazi’nin her ihtiyacını gidermeye söz verdik. Başbakanımızın bize bir talimatı var. Önümüzdeki dönem için ikili eğitimi kaldıracağız. Niçin? Kaliteli bir eğitim vermek için ikili eğitimin mutlaka kaldırılması lazım” şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı yaptığı selamlama konuşmasında, referandum ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sultangazi Belediye Başkan Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada, millet, devlet kaynaşması, halk ile lider buluşmasının bu süreçte yaşandığına dikkat çekti. Başkan Altunay, “Ankara’ya gittiğimizde hiç boş dönmedik. Bir projeyi, hizmeti götürdüğümüzde de Ankara’da bize teşekkür ettiler. Siz proje üretin biz hizmeti getirelim. İşte bugün 27 okulu, 5 yıllık sürede tamamladık. Şuanda yürüyen 5, ihaleye çıkacak 7 okulla birlikte 40 okulumuz oluyor. Hedefimiz iki dönemde ilçemize kazandırdığımız okul sayısını 50’ye ulaştırmak” dedi.

Başkan Altunay, konuşmasında ayrıca Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Kaynak: iha