Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri 2017 Yılsonu Şenliği’nde, düzenlenen çeşitli yarışlarda dereceye giren öğrencilere kupa ve ödülleri verildi. Programda ayrıca Bilgi Evleri 8. sınıf öğrencileri de mezuniyet sertifikalarına kavuştu.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri 2017 Yılsonu Şenliği yoğun katılımla yapıldı. Kirazlı Metro İstasyonu Otoparkı’nda düzenlenen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 16 Bilgi Evi’nde 40 bini aşkın öğrencinin değişik branşlarda eğitim gördüğünü hatırlattı. Öğrencilerin ve gençlerin vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla donanımlı tesisleri hizmete sunduklarını ifade eden Çağırıcı, Bilgi Evleri’nin sayısının kısa süre önce hizmete sunulan Hasan Nail Cana Bilgi Evi ve Kültür Merkezi ile 16’ya yükseldiğini belirtti. Çağırıcı, “Yoğun ilgi gören Bilgi Evlerimizde öğrencilerimiz toplam 52 aktif kulüpte eğitim alıyor. Bunun yanı sıra Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve İngilizce olmak üzere 5 ana branşta haftanın 5 günü 1’er saat ders de veriyoruz. Branş öğretmenlerimiz ders veriyor” şeklinde konuştu.

Öğrencilere ödül, sertifika ve madalya verildi

Konuşmaların ardından Kaymakam Orhan Çiftçi, Başkan Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz yıl boyu düzenlenen masa tenisi, satranç, abolone, mangala turnuvasında dereceye girenlere madalya ve kupalarını verdi. Yine sınıflar arası bilgi ve münazara ile ses yarışmasında dereceye giren öğrenciler de kupa ve plaketlerine kavuştu. Programda ayrıca Bilgi Evleri’nde eğitim gören 8. sınıf öğrencileri mezuniyet sertifikaları da dağıtıldı. 2 bin 838 öğrenci adına 300 öğrenciye sertifika verildi.
Kaynak: iha