Beykoz Belediyesi ve Güzelcehisar Eğitim, Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle İstanbul’un en eski yerleşimlerinden Anadoluhisarı’nın tanıtımı için hayata geçirilen “Anadoluhisarı’nda QR Kodlu Mobil Turizm Projesi” düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Turizm Haftası (15-22 Nisan) etkinlikleri kapsamında Küçüksu Kasrı Cafe’de yapılan toplantıya Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, İstanbul İl Turizm Müdür Yardımcısı Emel Kamar, Güzelcehisar Eğitim Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Aynur Yavaş, TURSAB Yönetim Kurul Üyesi Ali Bilir,TÜROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu, turizmciler ve muhtarlar katıldı.

28 mihenk taşı rotada

Tarihi semtin gezi rotasında Anadoluhisarı Kalesi’nden Tarihi Namazgah’a, Muhaşşisinan Camisi’nden Çömlekçi Hasan Usta’ya 28 nokta bulunuyor. Turistler, gezi rotalarına yerleştirilen mihenk taşı üzerindeki QR kodu cep telefonlarına okutarak tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgi alabiliyor. Proje kapsamında ayrıca ilçeye gelen ziyaretçilere dağıtılmak üzere 7 bin adet rehber harita da basıldı.

“Beykoz dünyanın incisidir”

Beykoz’u dünyanın incisi olarak niteleyen Kaymakam Ahmet Katırcı, “Kültürümüzü, misafirperverliğimizi yansıtmak için daha fazla çalışmalı, değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bacasız sanayi turizmden yeterince yararlanmayı bilmeliyiz. Ülkemize ve ilçemize nitelikli turist çekmek için gayret göstermeliyiz. Bu güzel proje için belediyemize ve derneğimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Küçüksu yakında mesire alanına kavuşacak”

Kanal Riva, Küçüksu Mesiresi gibi turizm projeleri hakkında bilgi veren Başkan Yücel Çelikbilek, “Beykoz, Boğazı ve kıyı uzunluğuyla, orman varlığıyla, sahil şeridiyle çok özel bir ilçe. Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla Küçüksu Mesiresi İBB tarafından projesi revize edilerek yaza yetiştirilecek. Beykoz’u İstanbul’un incisi yapmak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

Güzelcehisar Eğitim Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Aynur Yavaş da projeye destek veren Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür etti. Projenin sponsoru Ayhan Olgun ise QR kodla ilgili bilgili aktardı. Konuşmaların sonunda Başkan Yücel Çelikbilek destekleri dolayısıyla Ayhan Olgun’a bir plaket takdim etti.

Ardından katılımcılarla birlikte Anadoluhisarı kale içine yürünerek, Beykoz Belediyesi Halk Oyunları Grubu’nun folklör gösterisi izlendi.

Kaynak: iha