Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların duayen ve genç ustalarını bir araya getiren "60 Sihirli Dokunuş” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
Küçükçekmece Belediyesi genç ve usta isimlerin eserlerini 60 Sihirli Dokunuş isimli sergide sanatseverlerle buluşturuyor. Her biri çalıştıkları sanat dallarının ustası olan sanatçıların yeni üretimlerini aynı zeminde buluşturmayı hedefleyen sergi, klasik sanatlar açısından büyük önem taşıyor. Ustalarla buluşma serisinin beşinci sergisi olan “60 Sihirli Dokunuş” sergisinde, minyatür, hat, tezhip, ebru, cilt, katı’, çini, ahşap-sedef oyma gibi köklü sanatlarımızın nadide örnekleri yer alacak.
Klasik sanatların duayen ustalarını bir araya getiren "60 Sihirli Dokunuş” sergisinin organizasyonu Taner Alakuş Minyatür Atölyesi tarafından organize edildi. Küratörlüğünü Ceylan Harmancı’nın yaptığı sergi Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Ustaları ve genç sanatçı adaylarını, sanat tarihçileri, koleksiyonerler ve sanatseverler ile buluşturacak olan sergi, 15- 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
‘60 Sihirli Dokunuş’ Ustalarla 2016 Buluşması Sergisi’ne eserleriyle katılacak olan sanatçıların isimleri ise şu şekilde: " Abdurrahman Depeler, Ali Toy, Alparslan Babaoğlu, Arda Çakmak, Arzu Tozlu, Asiye Kafalıer Dönmez, Aydın Ergün, Ayşe Özlem Şişman, Ayten Tiryaki, Başak Çoraklı, Betül Bilgin, Davut Bektaş, Deniz Öktem Bektaş, Dilek Yerlikaya, Ebru Gülbahçe Kurban, Emel Nurhan Ogan, Faruk Taşkale, Fatma Şan, Firdevs Çalkanoğlu, Fuat Başar, Gürcan Mavili, Hakan Dağlı, Hasan Türkmen, Hüseyin Gündüz, Hüsrev Subaşı, İslam Seçen, İsmail Yiğit, Latife Aktan Özel, Leyla Arlı, Mahmut Peşteli, Mamure Öz, Memnune Birkan, Menaf Nam, Mustafa Çelebi, Nilgün Gencer, Nilüfer Kurfeyz, Nihal Tezcan, Nurten Ünver, Reza Hemmatirad, Orhan Dağlı, Sacit Açıkgözoğlu, Safiye Morçay, Salih Balakbabalar, Savaş Çevik, Selim Sağlam, Semih İrteş, Serap Bostancı Tuluk, Seyit Ahmet Depeler, Şeyma Okur, Taner Alakuş, Timur Bilir, Turan Sevgili, Yasemin Ergün, Yılmaz Eneş, Yılmaz Turan."
Kaynak: iha