Türk'ün Kas Gücü Tarihe Geçti

Pasifik Okyanusu'nu sadece kürek çekerek geçmek için yaklaşık 300 gündür denizde olan Türk gezgin Erden Eruç, yarın itibariyle bir rekora imza atacak

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 09 Mayıs 2008 Cuma 00:20

Türk'ün Kas Gücü Tarihe Geçti

Dünyayı kas gücüyle dolaşma projesi kapsamında, Pasifik Okyanusu'nu sadece kürek çekerek geçmek için yaklaşık 300 gündür denizde olan Türk gezgin Erden Eruç, yarın itibariyle bir rekora imza atacak.

Yolculuğunu Aktaş Group sponsorluğunda sürdüren ve yaklaşık 10 aydır Pasifik Okyanusu'nda tek başına kürek çeken Eruç'un, 9 Mayıs itibariyle, okyanus geçişleri dünya sıralamasına göre "en uzun süreli yalnız geçişlerde" 305 günle birinci sıraya yerleşeceği, bu sürenin, ekip geçişlerinde dahi en uzun süre olarak dikkat çektiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Pasifik Okyanusu'nu geçmek üzere Temmuz 2007'de Kaliforniya'daki Bodega Bay'den denize açılan Erden Eruç'un, 9 Mayıs itibariyle, okyanus geçişleri dünya sıralamasına göre "en uzun süreli yalnız geçişlerde" 305 günle birinci sıraya yerleşeceği kaydedildi.

Öte yandan yarın itibariyle Eruç'un toplamda 433 günü denizde geçmiş olacak. Bu toplam sürenin sadece Pasifik geçişindeki gün sayısını kapsamadığı, Mayıs 2006'da Karayip Denizi'nde noktalanan Atlas Okyanusu geçişinde denizde geçirdiği gün sayısının da bu süreye dahil olduğu bildirildi.

Eruç'un ayrıca, Atlas Okyanusu geçişiyle, 1896 yılından beri okyanusu kürekle geçmeyi başaranlar arasında 151., Atlas Okyanusu'nu doğudan batıya tek başına geçenler arasında ise 33. sırada yer aldığı duyuruldu.

Teknedeki erzağı giderek azalan Erden Eruç'un başlangıçta düşünülenden çok daha uzun bir süre denizde kalacağının kesinleşmeye başladığı bildirildi.

Bu nedenle kendisine denizde erzak ve malzeme ikmali yapılmasına karar verildiği, Eruç'un ihtiyaç duyduğu malzemelerin çabucak derlendiği kaydedildi.

Yaklaşık 225 kilo ağırlıkta erzak ve 7 ekspedisyon hurcunun, ikmali gerçekleştirecek olan Okyanus Kürekçileri Dernegi'nden Kenneth Crutchlow'la birlikte Jakarta'ya ulaştırıldığı duyuruldu. Crutchlow'un, ikmali gerçekleştirmek için Yeni Gine'deki Jayapura'ya uçacağı ve Erden'i bulmak üzere bir gemiyle denize açılacağı ifade edildi. Eruç'un teknesindeki Argos vericisinden gelen sinyallerle teknenin yerinin her zaman bilindiği ve takip edildiği, dolayısıyla teknenin kolaylıkla bulunabileceği bildirildi.

Erden Eruç'un, şu anda mümkün olduğunca güneyden seyrederek, 10. paralelin kuzeyindeki fırtına güzergahından uzak kalmayı amaçladığı, Filipinler'de Mindanao'ya ulaşmayı planladığı anlatıldı.

Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi ve ABD'de tamamladıktan sonra, 41 yaşına dek ABD'deki çeşitli büyük firmalarda teknik uzman olarak çalışan Erden Eruç, dünyayı sadece kas gücüyle dolaşmayı hedefleyen bir seyyah. 2003 yılında, kas gücüyle gerçekleştireceği yolculuklar sırasında edineceği tecrübeleri özellikle ilköğretim öğrencileriyle paylaşma hedefiyle, Around-n-Over Vakfı'nı kuran Eruç, 2006'da "Atlas Okyanusu'nu kürekle geçen ilk Türk" unvanını kazandı.(AA)

DenizHaber.Com

DenizHaber.Com
Bu Haber 2351 kez okundu.
Etiketler: DenizHaber, Denizcilik, Deniz Haber, Turk Denizciligi, Bosporus, Turk Bogazlari, Istanbul Bogazi, Canakkale Bogazi, DTO, Turkish Maritime, Pilotage, Marine Environment, Deniz Kirliligi, Balikcilik,
Haberi Paylaş : Google Google, Yahoo Yahoo, Facebook Facebook, Digg Digg, Del.icio.us Del.icio.us, Reddit Reddit
YORUMLAR     (Toplam 1 yorum var.)

pasifikte karsilastik...

mart ayinin 30`u yada 31`iydi pasifik okyanusunda bu sari botla karsilastigimizda. M/T Gan-Voyager gemisiyle Guam Adasindan Avustralya`ya seyir halindeydik. Bazi dergilerden daha once haberini okumustuk ve okyanusun ortasinda karsilasmamiz her iki taraf acisindan da oldukca hayret heyecan vericiydi. haberlerini kaslagit.com`dan takip edebilirsiniz. kendisine basarilar diliyorum...

durmus eryildiz 09-05-2008 20:11:08

Yorum Ekle
GÜNCEL Kategorisinden Diğer Başlıklar:
31-07-2010 -İzmir Türkiye’nin Dünyaya Açılan Kapısı
31-07-2010 -Çeşme Marina Görkemli Bir Törenle Açıldı
30-07-2010 -Ontario Gölü Türk Genci Yuttu
30-07-2010 -Gemiler Sıfır Dolara Yük Taşır Hale Geldi
30-07-2010 -Şahdeniz 2 Gazı İçin Yarış Başlıyor
30-07-2010 -Antik İngiliz gemisi 157 yıl sonra bulundu
29-07-2010 -Denizciler Afrika’ya yelken açıyor
29-07-2010 -Flaş... Flaş... Korsanlar Frigia'yı Bıraktı
29-07-2010 -Tekne battı: 1 turist kayıp, 23 yaralı
28-07-2010 -17 Yıl Sonra Lucky-S Esrarı Aydınlanıyor
28-07-2010 -Kamerun'da 200 Milyon Dolarlık köprü ihalesi
27-07-2010 -"Antalya'nın hemşehri barınağına ihtiyacı var"
27-07-2010 -Bp'den rekor zarar bekleniyor
27-07-2010 -Leiv Eiriksson Petrol Bulamadı
27-07-2010 -Nil Nehrine İDO Damgası
27-07-2010 -Dilovası ilçesinde güverteye düşen işçi yaralandı
26-07-2010 -Dünya sellerle boğuşuyor
26-07-2010 -AB’den İran’a yeni yaptırımlar
24-07-2010 -Gemi Baskınına BM Soruşturması
23-07-2010 -Karadeniz diğer denizlere benzemiyor
23-07-2010 -Şile’de korkutan hortum
23-07-2010 -Tropik fırtına Meksika Körfezi'ndeki çalışmaları durduruyor
23-07-2010 -İsrail, yola çıkan gemiler için BM'yi uyardı
22-07-2010 -“Türk Basını için daha çok sorumluluk almak üzere çıktık yola”
22-07-2010 -"Denizlerde petrol çıkarmak yasaklansın"
21-07-2010 -Göcek'ten gelen imdat çığlığı
21-07-2010 -Meksika Körfezi'nin temizlenmesi 'yıllar' alabilir
21-07-2010 -Denizcilikte kariyer fırsatı: DenizEleman.Com
20-07-2010 -Türk denizliğinin kariyer sitesi: DenizEleman.Com
20-07-2010 -Şirketler İDO için kapışıyor
ISTANBUL

ETİKET DENİZİ
gemi, gemi inşa, Çin, armatör, Norveç, Gemi, uçak, gemi inşa, İngiliz, , Çanakkale Bölge, Özkan Poyraz, Cengiz Özkan, Mehmet Taşpınar, Jet-ski, Çeşme, deniz kazası, Frigia, ODEK, Ortak Akıl Toplantısı, denizcilik sektörü, denizcilik, , Çanakkale Boğazı, Mavi Tur, Kaza, Piri Reis Üniversitesi, basın toplantısı, DTO, , Boğazlardaki riskler, Boğazlar, gemi, deniz,

DenizTV: Bakan Yıldırım DTO Meclisinde

'İTÜ; Türk Denizciliğinin Beyin Takımını Yetiştirir'

DenizTV: Boğaz'da Dehşet Anları...

Deniz TV: Jotun'dan Vefa Örneği

DenizTV: Deniz Fenerleri Sempozyumu

Deniz TV: Volzhskiy 47 Karaya Oturdu

Bu Kaptan Günde 1200$ Kazanıyor!

DenizTV: İngiliz Sunucunun Savaş Tahriki

DENİZ TV: Gemideki Dehşeti Anlattılar

Deniz TV: İsrail Haklı Çıkmaya Çalışıyor



KONUK YAZAR

Dr-Kapt. Özkan Poyraz

Gemilerde İstihdam Koşulları

Yapılan değişiklik ile yabancı gemiadamı istihdamı sadece prosedürsel olarak kolaylaştırılmıştır.

RÖPORTAJ


Farklı görüşlere tahammül göstermek erdemdir


DenizHaber.Com sitemizde “Konuşan Türkiye” nin bir göstergesi olarak, okuyucu yorumlarına yer verilmektedir.


DenizHaber™ © 2002-2009 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizHaber™ ismi, logosu ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı: 16. ve 38. sınıflar - T.C. Tescil No:2007/22625

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@denizhaber.com Reklam: reklam@denizhaber.com WebMaster: webmaster@denizhaber.com

DenizHaber™ Logo Dizaynı Güçlü Öner Tarafından yapılmıştır. gucluoner@hotmail.com