Dünya Denizcilik Üniversitesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı Konuk Etti

Londra (ÖZEL)- Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) 2007 Master ve Doktora programları mezunları dün İsveç’in Malmö kentinde 7 Ekim 2007 Pazar Günü yapılan törenle diplomalarını aldılar.

TC. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım törene onur konuğu olarak katıldı. Onur konuğunun milliyeti nedeniyle tören alanının Türk Bayraklarıyla donatıldığı görüldü. Üniversitenin 1991 yılında Deniz Emniyeti konusunda master programını bitiren ve eski bir mezunu olan Bakan Yıldırım, aynı zamanda Üniversitenin Mütevelli Heyeti Üyesi sıfatını da taşıyor. Törene Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri E.E. Mitropoulos ve Malmö Belediye Başkanı da katıldılar ve Bakan Yıldırım'ın konuşmasından sonra misafirlere hitap ettiler.

Ayrıca, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 3 Ekim 2007 tarihinde başlayan ve 12 Ekim’e kadar devam edecek olan IMO MSC 83’üncü dönem toplantısına katılan heyetlerden de çok sayıda kişi diploma törenine katılma fırsatı buldular. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın beraberinde törene katılan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ve Özel Kalem Müdürü Selim Dursun’un yanında, toplantıya katılan Türk heyeti üyelerinden Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, B.Sıtkı Ustaoğlu, Aziz Yaşar Yıldırım, Cahit Yalçın ve Hakan Demirci de törene katılanlar arasındaydı.

Bakan Yıldırım’ın, İngilizce olarak yaptığı konuşması, tüm katılımcılardan ve özellikle genç mezunlardan büyük beğeni gördü. Bakan Yıldırım’dan sonra konuşmasını yapan IMO Genel Sekreteri de genç mezunlar için en iyi örnek olarak Bakan Yıldırım’ı gösterdi. “...Türkiye’nin bugüne kadar görevde en uzun kalmış Ulaştırma Bakanı olan Bakan Yıldırım, bu üniversiteden mezun olduktan sadece 11 yıl sonra Bakanlık görevine gelebilmiştir. Dolayısıyla, bu üniversiteden aldığınız eğitimle, sizler de gelecekte nasıl mevkiilere gelebileceğinizi görüyorsunuz...” diyen Genel Sekreter, diplomasını verdiği Türk Öğrenci Özlem Mulun’a da ayrı bir yakınlık gösterdi.

Başarılı bir derece ile mezun olan Özlem Mulun, Deniz Hukuku ve Politikası konusunda aldığı master derecesinden sonra daha önce çalıştığı Denizcilik Müsteşarlığındaki görevine dönecek. Törene gelen Mulun ailesi ve baba Doktor Mulun, kızlarının mutluluğunu gururla paylaşırken, törenden sonra Özlem Mulun, Profesörünün özel davetlisi olarak tören alanından birlikte ayrıldılar.

IMO Genel Sekreteri’nin eşi Bayan Mitropoulos’un özel olarak yanına gelerek kutladığı Özlem Mulun’a ayrıca kişisel bir armağan da verdiği gözlemlendi.

Dünya Denizcilik Üniversitesinde gelecek sene mezun olacak olan iki Türk Öğrenci daha bulunuyor. Denizcilik Müsteşarlığında görev yapan iki denizciden sonra yeni adayların da bu kurumda eğitim almak üzere müteakip dönemlerde düzenli olarak gönderileceği bildirildi.

 

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim