AP Ulaştırma Komisyonu: "Türkiye Limanları Açmalı"
 
-Kıbrıs Rum Kesimini ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Ulaştırma Komisyonu üyeleri, Türkiye'nin liman ve havaalanlarını Rum gemi ve uçaklarına açmasını istediler.

LEFKOŞA(ANKA) – Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni ziyaret eden Avrupa Parlamentosu (AP) Ulaştırma Komisyonu üyeleri, Türkiye'nin liman ve havaalanlarını Rum gemi ve uçaklarına kapalı tutmasının "çok ciddi" bir sorun olduğunu savunarak Türkiye'nin yasağı kaldırmasını istediler. 


Rum AP üyesi Yannis Kasulides'in daveti üzerine Kıbrıs Rum Kesimini ziyaret eden AP Ulaştırma Komisyonu üyeleri, Türkiye'ye, liman ve havaalanlarını Rum gemi ve uçaklarına açması ve Ercan Havaalanı ile ilgili sorunu çözmesi gerektiği yönünde sert mesaj gönderdiler.

ABHaber'e göre, AP heyeti başkanı Alman Hıristiyan Demokrat Georg Jarzembowski, "Türkiye'nin, liman ve havalimanlarını Kıbrıs Rum Kesimi'nin kullanımına açması için imzalamış olduğu anlaşmalara uyması gerektiği açıktır" dedi.

Jarzembowski, Rum Kesimindeki temasları sonrası Brüksel'e dönüşlerinde Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'le görüşerek, Komisyon'un Türkiye'nin Rum Kesimi'ne karşı uyguladığı kısıtlamaları kaldırması konusunda ısrarlı olmasını talep edeceklerini de belirtti. Jarzerbowski şöyle devam etti: (Ankara Haber Ajansı)

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim