Rumlar Türkiye'yi şikayet ediyor

Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Hristodulos Pasardis, Güney Kıbrıs'ın, Türkiye'nin, Ada'nın kıyı bölgelerindeki olası petrol ve doğalgaz rezervlerinin araştırılmasıyla ilgili olarak Rum yönetimine yönelik açıklamasını, Birleşmiş Milletler (BM) ile Avrupa Birliği'ne (AB) rapor edeceklerini söyledi.

Hristodulos Pasardis, Rum bakanlar kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Biz, planladığımız gibi ilerliyoruz” dedi. Rum sözcü, Türkiye'nin tutumuyla ilgili olarak BM ve AB'ye verecekleri raporu, gün içinde sunacaklarını kaydetti.

Pasardis, “Ne Türkiye'nin ne de 'yasadışı rejimin' (KKTC) hiçbir söz hakkı olmadığı ve yalnızca yasal 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ilgilendiren böyle bir konuyu kamuoyunda tartışma içine girmeyeceğiz” diye konuştu.

SURİYE SORUSUNA VERİLEN YANIT SESSİZLİK

Rum yönetiminin Lübnan ve Mısır ile olduğu gibi Suriye ile de benzeri bir anlaşma imzalayıp imzalamayacağı sorulması üzerine de Pasardis, bu soruya verecek yanıtı olmadığını kaydetti.

Pasardis, dün yaptığı yazılı açıklamada, Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan petrol konusunda yapılan açıklamaların, “Güney Kıbrıs, Lübnan ve Mısır için çirkin bir tehdit olduğunu” savunarak, “Türkiye'nin, 'Kıbrıs Cumhuriyeti' sınırları içindeki ekonomik bölgede bulunan petrol ve doğalgaz kaynaklarıyla ilgili olarak ileri sürdüğü hakların ve çıkarların uluslararası yasa ve kurala uymadığını” ileri sürmüştü. 

Kaynak: İnternet Haber www.internethaber.com

Editör: TE Bilişim