FiKRET HAKGÜDEN IMO’DA  TCC KOMİTESİ BAŞKAN VEKİLİ OLDU

Türkiye Londra Büyükelçiliği Uzman Müşaviri Fikret Hakgüden Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev yaptığı Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Teknik İşbirliği Komitesi (TCC) 55. Dönem Toplantısında katılımcı 55 üye ülke temsilcisi tarafından oybirliğiyle Başkan Yardımcılığına seçildi.

Ülkemizin üye Trendbet olduğu ve 1958 yılından beri faaliyet gösteren Örgütte 2001 yılında STCW Alt Komite Başkanlığına seçilen Prof. Dr. O. Kamil Sağ ilk kez bir alt komitede Başkanlığa seçilmişti.

Şimdi de bir ana komite başkan yardımcılığına bir görevlimizin seçilmesi IMO görevlileri ve delegeler tarafından büyük takdirle karşılandı.

Teknik İşbirliği Komitesi ülkelere denizcilik alanındaki eğitim ve teknik altyapı konularında çeşitli programlarla yardım yapmaktadır.

Anılan Komitenin 2006–2007 yılı ülkelere yardım bütçesi 15 Milyon ABD Dolarıdır.

Ülkelere yapılan teknik yardımların Fikret Hakgüden tarafından önceden izlenebilmesi nedeniyle ülkemizin ihtiyaç duyacağı destek programlarından daha fazla pay almamız olanağı sağlanmıştır.

Teamül olarak 4 yıl süre ile arka arkaya yapılan seçimlerle sürdürülen Başkan Yardımcılığı hitamında veya sırasında Başkanlığın boşalması halinde Fikret Hakgüden’in aynı Komitenin Başkanlığına gelmesi veya Başkanın rahatsız olduğu bir toplantı olması durumunda onun yerine Başkanlığı yürütmesi  ihtimali de bulunuyor.

IMO’ da ülkemize gösterilen desteğin ve duyulan güvenin açık bir göstergesi olan bu seçim, ileride diğer başka etkin görevleri de üstlenmemize destek sağlayabilecektir.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim