Uluslar arası Denizcilik Örgütü’nün en önemli çalışma komitesinin gündeminde Türk Boğazları da bulunuyor.

Uluslar arası Denizcilik Örgütü’nün Deniz Güvenliği Komitesi; 8 Gün sürecek olan toplantılarına bu sabah saat 0930’da başladı. Toplantı Başkan Tom Allan’ın 0930’da toplantının açılışını yapmasıyla başladı.

Şu anda IMO Genel Sekreteri Mitropoulos açılış konuşmasını yapıyor. Mitropoulos; Deniz Güvenliği Komitesi’nin gündemindeki önemli konular hakkında bilgi veriyor.

Truvabet size="2">Gelişmeleri sizlere duyurmaya devam edeceğiz.

Saat 12:00 UTC 01.12.2004 : Large Passenger Ship Safety gündem maddesi ile ilgili olarak Large kelimesinin silinmesi ve bundan sonra IMO kural ve dokümanlarında "Large Passenger Ship" tanımlaması yerine sadece "Passenger Ship" kelimesinin kullanılmasını üyeler tartışıyorlar. Genel kurulda eğilim silinmesinden yana.

Saat 12:30 UTC 01.12.2004 : Adı "Large" sözcüğünün çıkarılarak "Passenger Ship Safety" olarak kısaltılan çalışma grubu oluşturularak çalışmalara başlaması kararlaştırıldı. Öğle arası verildi.

Saat 12:30 UTC 01.12.2004 : "Goal Based Construction Standards for New Ships" (Yeni gemilerin amaca yönelik inşa standartları) görüşülüyor.

Editör: TE Bilişim