İDO’DAN ATİNA’YA ÇIKARMA

‘Taşımacılık & Limanlar – Kent Kalkınması : Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz’e Genel Bakış’ konusunda düzenlenen 4.Uluslararası Forum hafta içerisinde Atina’da yapıldı. Zirve Atnenaeum Inter-Continental Hotel Atina’da Yunanistan Deniz Ticareti Bakanlığı’nın desteği, Pire Belediyesi ve Atina’daki İngiliz Büyükelçiliği’nin iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Economist Konferanslarına ABD, Avrupa, Yunanistan, Baltık ve Balkan Bölgelerinden gelen çok uluslu taşımacılık şirketleri, kuruluş ve kurumlarına 300’den fazla ileri gelen başkan ve en yüksek düzeydeki yöneticilerinin katıldığı zirve iki gün sürdü.

Başkan Graeme Maxton’un açılış konuşmasıyla başlayan zirve Pire Belediye Başkanının yaptığı konuşmayla son buldu. ‘AB kısa deniz taşımacılığı’, ‘Liman potikaları, ‘Küresel ekonominin taşımacılığa gelecek 10 yıl için tahminleri, Avrupa ve Akdeniz limanlarının geleceği ve bölgesel beklentiler üzerine yoğun geçen bir dizi konferans ve oturum yapıldı.

Programa Casinoslot Onur Konuğu ve Açılış Konuşmacısı olarak davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Topbaş’ı temsilen katılan İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, İstanbul ve Deniz ulaşımı içerikli kısa bir konuşma yaptı. Paksoy konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin önemli bir bölümünü ulaşıma ayırdığını ifade etti.

Avrupa ve Akdeniz de kıyısı olan ülkelerin her geçen gün büyüyen ulaşım sorununa en etkili alternatifin  deniz taşımacılığı olduğunu, bölge ülkelerin kendi aralarında oluşturacakları işbirlikleri ile uluslararası deniz taşımacılığına destek vermelerinin gerekliliği üzerinde duran Paksoy, kara taşımacılığının denize kaydırılmasının şehir trafiğine nefes aldıracağını söyledi.

Paksoy konferans sonrası Pire limanında incelemelerde bulundu.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim