Lloyd’s List gazetesi’nden Steve Matthews’un bildirdiğine göre, Avrupa Topluluğu Armatörler Birliği (ECSA), Avrupa Komisyonunun, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından gemi kaynaklı sera gazı emisyonları ile mücadele etmek üzere ortak önlemler kararlaştırılmadan, yöresel tedbirler almayacağı konusunda umutludur.

ECSA Genel Sekreteri Alfred Guiner Lloyd’s List’e yaptığı açıklamada, gemi kaynaklı sera gazları ile mücadele etmek üzere Avrupa Komisyonu’nun, kendisi tarafından konacak kuralların yürürlülüğe girmesi için belirlediği zaman sınırı olan bu sene sonuna kadar, IMO’nun somut bir çözüm bulacağını belirtmiştir.

Guiner görüşlerini, “Anılan önlemler, Komisyonun Kopenhag Konferansının neticelerini detaylıca irdeledikten sonra yapacaklarına bağlıdır” şeklinde ifade etmiştir..

“IMO’nun rolü çok önemli ve kaçınılmazdır, ancak Avrupa Birliği IMO’ya bir çözüm geliştirmesi için gerekli zamanı verecektir. Armatörlerin gemileri diğer bayrak sicillerine geçirmelerini engellemek için tüm önlemlerde bayrak ayrımı yapılmaması zorunludur.”

ECSA, Piyasa Esaslı Antlaşmaların çözüme dahil edilmesini desteklemektedir. Fakat, diğer Armatör Birlikleri/Kuruluşlarında olduğu gibi, ECSA’da da üyeler arasında çözüm konusunda fikir ayrılıkları vardır.

Alfred Guiner ayrıca, “Farklı Piyasa Esaslı yöntemlerin kombinasyonundan oluşacak bir mutabakata varılacağından eminim” demiştir.

(04.01.2010 tarihli Lloyd’s List gazetesinde yayınlanmıştır)

Editör: TE Bilişim