Limanlar Açılmadıkça Ulaştırma Başlığına Bloke
 
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'nin limanlarını Rum bayraklı gemilere açmadığı süreci AB ile sürdürülen üyelik müzakerelerinde ulaştırma başlığının açılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

23-26 EylülÂ'de Kıbrıs Rum Kesimi'nde Limasol'da Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve taşımacılıktan sorumlu Üyesi Jacques BarrotÂ'un da katılacağı "Kıbrıs 10. Denizcilik Konferansı"nda TürkiyeÂ'nin limanlarını Güney Kıbrıs Rum Kesiminin gemilerine açmaması konusu tartışılacak. 

ABHaber'e göre, Organizasyon Komitesi Başkanı ve Rum Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Makis Constantinides, Türkiye Kıbrıs Rum Kesimine yönelik ambargosunu kaldırmadıkça AB ile ulaştırma konusundaki müzakere başlıkları açılmayacağını söyledi.

Rum Yönetiminin, gemilerinin TürkiyeÂ'nin ambargosundan dolayı uğradıkları zararları karşılamak için çeşitli önlemler üzerinde çalıştığını belirten Constantinides, Güney KıbrısÂ'ın denizcilik sektörünün, tek sorunu olan bu konunun, konferansta ağırlıklı olarak tartışılacağını ifade etti. (ANKA) (Ankara Haber Ajansı) 

Haberler.Com 

Editör: TE Bilişim