Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli taşınabilir basınç odası Türk Loydu tarafından onaylandı.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü Deniz Polisi için ürettirdiği, ilk yerli ve milli taşınabilir çok kişilik hiperbarik oksijen tedavi ünitesinin CE belgelendirme ve yangından korunma sistemi uygunluk değerlendirme faaliyetleri Türk Loydu tarafından yürütüldü.

Projenin, yangın yangından korunma sisteminin uygunluk değerlendirme faaliyetleri “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” ve “NFPA 99 (The National Fire Protection Association) Standardı” isterlerine göre, CE belgelendirme faaliyetleri ise 2014/68/AB Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği’ne göre yürütüldü.

8 bar basınca dayanıklı

Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi’nin ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanan taşınabilir basınç odası, başta deniz polisi dalgıçları olmak üzere acil durumlarda 4+2 kişinin tedavi görebileceği, 8 bar basınca dayanıklı, içerisinde kontrol panelleri ve oksijen sistemlerinin olduğu hareket halinde dahi kullanılabilecek bir sistemdir. Türkiye’nin herhangi bir yerinde ihtiyaç halinde kullanılmak üzere özel imal edilmiş konteyner içine yapılmış olup gerek Çanakkale’deki eğitim merkezinde gerekse Türkiye’nin farklı noktalarında kullanılabiliyor.

Karayolu ile de taşınabilen basınç odası, testlerinin tamamlanmasının ardından Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teslim edilmiş ve emniyet envanterinde yerini aldı.

Editör: Nermin İstikbal