Hatay’ın İskenderun ilçesinde belediye ve Hatay İnsani Yardım Derneği tarafından ‘Yetim Dayanışma Günleri’ düzenlendi. Etkinlikte, yetim çocuklar doyasıya eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadılar.

İskenderun Belediyesi Down Cafe’de düzenlenen etkinlikte 63 yetim çocuk ve ailesi önce yemek yedi, ardından palyaço gösterileri eşliğinde eğlendi. Çocuklar, çeşitli yarışmalarla da unutamayacakları bir gün yaşadılar.

Hatay İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Yetim, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Antakya, Dörtyol, Kırıkhan ve İskenderun’da düzenledikleri etkinliklerle 600’e yakın yetimi sevindiklerini söyledi. Yetim, “İnsanlık şu anda savaş halinde, acı ve ızdırap dolu bir dünyada yaşıyoruz. Bizler de bugün İskenderun’daki yetim ve ailelerini sevindirmek amacıyla, İskenderun Belediyesi ile birlikte sahilde Down Cafe’de bir program yapıyoruz. Hatay’da ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında Antakya’da 200, Dörtyol ve Kırıkhan’da 100 toplamda ise 600’e yakın yetim çocuğumuzu eğlendirmek, yemek yedirmek, giydirmek ve animasyon gösterileri ile bir günde olsa çocuklarımızın yüzleri gülmesini istiyoruz. İskenderun’da bu güzel ortamı sağladığından dolayı Belediye Başkanımız Seyfi Dingil’e teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz bir şey var; ‘Yetim gülerse dünya güler’ Başkanımızdan bir isteğimiz var inşallah seneye Anıt Alanında Hatay’ın bütün ilçelerinin katılımı ile çok büyük bir program için başkanımızdan söz almak istiyorum” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise böyle güzel etkinlerde her zaman çocukların yanlarında olduklarını belirterek, "Sizler bizim evlatlarımızsınız. Ne ihtiyacınız, ne derdiniz var ise her zaman yanınızdayım. İnşallah gelecek sene de büyük bir etkinlikle Hatay’ın 15 ilçesiyle birlikte güzel bir program yaparız” diye konuştu.

‘Teşekkürler Seyfi baba’ diyerek sevgi gösterisinde bulunan çocuklar Başkan Seyfi Dingil’den hediyelerini aldı.

Palyaço ile eğlenen çocuklara daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Hatay İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Yetim kıyafet yardımında bulunarak yetimleri sevindirdi.

Etkinlik sonunda 63 yetim çocuk ve aileleri hep birlikte İskenderun Körfezinde tekne turu ile geziye çıkarak unutulmaz bir günün keyfini yaşadılar.
Kaynak: iha