Hakkari’nin Durankaya beldesinde resim çizen ancak maddi sıkıntılar nedeniyle sanatını sürdüremeyen 16 yaşındaki Diyar Özel’e Hakkari Gençlik Merkezi malzeme yardımında bulundu.
Durankaya beldesinde ikamet eden 11 nüfuslu Özel ailesinin 8’nci çocuğu olan Diyar Özel, Durankaya Lisesi birinci sınıfta eğitimini sürdürüyor. Resim sanatını büyütmek istediğini, ancak maddi durumu iyi olmadığı için malzeme alamadığını söyleyen Diyar Özel, kendisine destek sağlanması halinde sanatını daha da büyüteceğini ifade etmişti. Diyar Özel ile ilgili haberlerin basında yer alması üzerine Hakkari Gençlik Merkezi Resim Kulübü üyeleri, resime gönül veren gençle bir araya gelerek Durankaya beldesine hareket ettiler. Durankayalı genç ressamın eğitim gördüğü Durankaya Lisesinde ziyaret eden Gençlik Merkezi Resim Kulübü üyeleri, Özel ile bir süre sohbet ederek kendisine malzeme desteğinde bulunarak daha sonrada birlikte okulun duvarlarına güzel resimler çizdiler.
Malzeme sıkıntısı çektiği için sanatını icra edemediğini belirten Diyar Özel ise, kendisini ziyaret eden Hakkari Gençlik Merkezi Resim Kulübü üyeleri, resime gönül veren gençlere teşekkür etti.
Kaynak: iha