Türkiye’de dün akşam yaşanan darbe girişiminin ardından Ak Parti Hakkari İl Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Vali Cüneyit Orhan Toprak da destek verdi.
İstanbul ve Ankara’da bir grup askerin darbe girişimi birçok merkezde olduğu gibi Hakkari’de de protesto edildi. AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte Türk bayrağı açıldı. Yürüyüşe geçen grup ‘darbeye hayır’ sloganları attı.
Yürüyüşe çok sayıda vatandaşın yanı sıra Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Durankaya Belediye Başkanı Fatin Keskin, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat ve beraberindekiler kol kola girerek darbe teşebbüsüne karşı hep birlikte yürüyüşe geçtiler.
AK Parti il binası önünde son bulan yürüyüşün ardından toplanan vatandaşlara hitap eden Vali Cüneyit Orhan Toprak, hayali olarak düşünenler gerçeği gördüklerini söyledi. Vali Toprak, “Milletimizin sağduyusu sayesinde Türkiye demokrasisinde seviyemizi gösterdi. Hakkari halkı da kalitesini gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha