Haiti çete lordlarının, vatandaşlara kötü davranarak ve ülke içinde ve dışında ticari ulaşımı durdurarak ülkeyi bir felaket bölgesine dönüştürdüğü bildiriliyor.

Çete, karadaki şiddet dolu davranışlarının yanında  yakın zamanda korsanlığa yönelmeye karar verdi ve ülkenin en büyük terminallerinden birinde yiyecek dolu bir kargo gemisini kaçırdı. 

Yerel basında çıkan haberlere göre, geçtiğimiz Perşembe günü, 5 Seconds ve Taliban çetelerinin (Afgan Taliban'ıyla hiçbir ilişkisi yok) üyeleri Port-Au-Prince'in Varreux terminal bölgesinde yük gemisi Magalie'yi ele geçirdi. Polis, çetenin Haiti'nin temel gıda maddesi olan pirincin altıda birini alıp tüm mürettebatı rehin aldıklarını açıkladı.

Kaçırma olayı Haiti'de çok yaygın

Trabzon'da denizci öğrencilere saldırı Trabzon'da denizci öğrencilere saldırı

Ajans, Cumartesi günü Haiti Ulusal Polisinin beş saat süren bir silahlı çatışmada gemiye baskın düzenlediğini bildirdi. Çıkan çatışmada iki polis memuru yaralandı, belirtilmeyen sayıda çete üyesi öldürüldü ve gemi güvenli bir şekilde kurtarıldı. 

Haiti Libre'ye göre mürettebatın akıbeti bilinmiyor. Polis tarafından sağlanan bir videoda, Magalie'nin kıyıdan geriye doğru ilerlediği ve görünüşe göre büyük bir römorkör tarafından kıçtan çekildiği görülüyor. 

Editör: Nermin İstikbal