Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki İbrahim Şahin, 5 yaşından bu yana yaz kış demeden denize girerek güne başlıyor.

Amasra’da yaşayan İbrahim Şahin, 60 yıldır kar kış demeden yeni güne denize girerek başlıyor. Küçüklüğünden bu yana alışkanlık haline getirdiği bu özelliği yüzünden güne zinde ve dinç olarak başladığını ifade eden 65 yaşındaki Şahin, "Benim yaptığımı yapmak için vücudunuzun gençliğinizden bu yana soğuk suya alışkın olması lazım. Yoksa sağlığınızı kaybedebilirsiniz” diyerek kendisine özenerek kış aylarında denize girmek isteyenleri uyardı.

Kar yağarken denize giren adam olarak tanınıyor

Rize’de doğduğunu ve uzun yıllar İstanbul’da çalıştığını belirten Şahin, emekliliğinin ardından Amasra İlçesine gelerek bir restoranda çalışmayı sürdürdüğünü söyledi. 7 yıldır ilçede yaşamını sürdüren Şahin, Amasralılar arasında kar yağarken denize girmesi ile tanınıyor. Amasra Küçük limandan güne denize girerek başlayan Şahin, yaklaşık yarım saat buz gibi suda kalarak Kemere Köprüye kadar yüzüyor. Yüzmenin ardından kıyıya çıkan Şahin, kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen hayranlarını kırmayarak poz vermeyi de ihmal etmiyor.

"Gençler benim yaptığımı yaparken yoruluyor"

İbrahim Şahin “20 yaşındaki gençler benim yaptığım işi yaparken yoruluyor. Ben sabahtan akşama kadar ayak üzerindeyim ve 65 yaşındayım. Amasra’nın balığını, salatasını, kalesini tanıtmak için çabalıyorum. Bu enerjimi de 5 yaşımdan buyana yaz kış demeden sabah denize girerek güne başlamama borçluyum” dedi.

Kaynak: iha