Yol haritası yolda kaldı!

Abdullah Öcalan’la görüşmek için dün İmralı Adası’na gitmek için yola çıkan avukatlar, denizin ortasındayken, “Koster arıza yaptı” gerekçesiyle başka bir bota bindirilerek geri çevrildi.


Kürt sorunu hakkındaki “yol haritasını” almak için dün İmralı’ya doğru yola çıkan avukatlar, denizin ortasında, “Koster arıza yaptı” gerekçesiyle başka bir bota bindirilerek geri gönderildi
 

Kürt sorununun çözümüne yönelik yol haritasını açıklaması beklenen Abdullah Öcalan’la görüşmek için dün İmralı Adası’na gitmek için yola çıkan avukatlar, denizin ortasındayken, “Koster arıza yaptı” gerekçesiyle başka bir bota bindirilerek geri çevrildi. DTP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani, “Koster arızalandı” gerekçesini inandırıcı bulmadığını belirterek, “Bu geri çevirme hukuki değil, fiili değil, siyasidir. Gemi arızası değil, siyasi bir engeldir” dedi.
Hükümetin Kürt açılımı konusundaki çalışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “İmralı falan, onları unut geç” sözlerine rağmen, Öcalan’ın yol haritasını açıklayacağı gerekçesiyle dikkatlerin odaklandığı İmralı’dan “arıza” haberi geldi.
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Ömer Güneş, Servet Demir, Cengiz Çiçek ve Mehdi Tüzün, Öcalan’la haftalık olağan görüşmelerini yapmak için dün sabah saatlerinde Gemlik’e geldi. Gemlik Jandarma Komutanlığı’nda kontrolden geçirilen avukatlar, Tuzla kosteriyle İmralı’ya hareket etti. Avukatlara, yola çıktıktan bir saat sonra “Koster arızalandı” denildi. Avukatlar, çağrılan bir başka bota bindirilip Gemlik’e geri gönderildi.
 

Yeni gemiyle gittiler

Alınan bilgiye göre; Öcalan’la görüşmeye daha önce “İmralı 9” isimli kosterle taşınan avukatlar son görüşmeye daha hızlı yol kapasitesine sahip olan ‘Tuzla’ ile götürüldü.
Öcalan’la cumartesi günü yaptıkları görüşmenin ardından, yol haritasını çarşamba (dün) günü yapacakları görüşmede teslim alabileceklerini söyleyen avukatlar, dün Gemlik’ten ayrılırken, İmralı’ya gitmek için yarın tekrar Gemlik’e geleceklerini söylemekle yetindi. Avukatlar, Gemlik Savcısı ile görüşerek, arıza konusunda bilgi isteyeceklerini ve yarın Öcalan’la görüşmek için talepte bulunacaklarını açıkladılar.
 

Deftere yazılanlar!

Öcalan’ın kalın bir deftere yazdığı yol haritasını tamamlamış olduğunu düşündüklerini ifade eden avukatlar, “Cezaevi yönetimi, hazırlandığını düşündüğümüz yol haritasını yazılı olarak verirlerse bunu düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacağız. Verilmezse, sözlü olarak almayı deneyeceğiz” dedi. Avukatların, defterin bütününü alabilmek için de savcılıktan talepte bulunacakları bildirildi.

DTP’li Hamit Geylani ise, devlet, eğer Öcalan’ın katkısının olacağına inanıyorsa ki inanıyordur, onsuz olmaz. Bu projenin geciktirilmesi, engellenmesi iradesizliktir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim