Yıldırım'dan Önemli Açıklamalar

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son yıllarda Türkiye’nin her alanda önemli ilerleme kaydederek, dünyanın birinci liginde yer aldığını söyledi.

Bunların sağlanan güven ve istikrar ortamı sayesinde gerçekleştirildiğini kaydeden Yıldırım, "Bugün olan biten işler, Türkiye’de tam sivilleşme, tam demokrasiye geçiş sürecinin sancılarıdır" diye konuştu.

TRT-2’de yayınlanan İşin Doğrusu programına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iktidarları döneminde gerçekleştirilen adımları ve 2023 yılı hedeflerini anlattı.

"2023 Bölünmüş Yol Hedefi 32 Bin Kilometre"
Yıldırım, bölünmüş yolların 17 bin 500 kilometreye ulaştığını, bu sayede ölümlü kazaların yüzde 85 azaldığını söyledi. 2023 hedefi 32 bin kilometre.

2023 yılında toplam demiryolu hattı ise 22 bin 500 kilometreye ulaşacak.

"Git Gel Konya 2,5 Saat Olacak"
Ankara’nın hızlı tren üssü haline geleceğini kaydeden Ulaştırma Bakanı, Ankara-Konya Hızlı tren hattının 2010’da tamamlanacağını kaydetti.

Yıldırım, "Git gel Konya 2,5 saat olacak" diye konuştu.

Hava yolunu halkın yolu haline getirdiklerini ifade eden Yıldırım, yolcu kapasitesinin 5 yılda 55 milyondan 105 milyona çıkarttıklarını, 2023 hedefinin ise 386 milyon kişi olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım, 2015 yılında Türkiye’nin kendi uydusunu yapıp uzaya gönderecek hale geleceğini belirtti.

Bilgi toplumu olmanın önemini vurgulayan Yıldırım, şu anda 32 milyar dolar hacmindeki bilgi iletişim teknolojileri pazarının 2023 yılında 160 milyar dolara çıkacağını ifade etti.

Cumhuriyetin 100. yılında yazılımın milli gelirdeki payı yüzde 8’e çıkacak.

Ve Çağrı
Hedeflere ulaşılması için güven ve istikrarın devamının önemine vurgu yapan Bakan Yıldırım, "Bütün bugün olan biten işler, Türkiye’de tam sivilleşme, tam demokrasiye geçiş sürecinin sancılarıdır" dedi.

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Yıldırım, "Uyanık olalım, iç ve dış oyunlara gelmeyelim" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim