Yıldırım: Kara Kutu Çözümleri Beklenmeli

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Havayolları Pilotları Derneği'nce yapılan, "Amsterdam'da Türk Hava Yolları uçağının düşmesinde "Schiphol Havalimanı"ndan kaynaklanan hatalar da olabileceği " yönündeki değerlendirmeyi çok önemsediğini söyledi.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği'ni ziyaret eden Binali Yıldırım, uçağın düşme sebebiyle ilgili olarak, kara kutularını resmi çözümleri olmadan yapılan her türlü değerlendirmenin sağlıksız olacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, "TALPA'nın bugünkü değerlendirmelerini fevkalade önemsiyorum. Burada sorulan sorular şu mesajı veriyor bu kaza ile ilgili onlarca neden olabilir bu bakımdan kazanın bir nedenden olduğu savını ortaya atmak iki nedenden olabilir, bir tanesi asıl nedenleri gölgelemek olabilir, ikincisi de ne olabilir burada yapılan teknik çalışmayı anlamsız hale getirmek olabilir" dedi.

Yıldırım, dünyada son günlerde marka haline gelen ve kapasitesini her yönüyle ciddi bir biçimde artıran Türk Hava Yollarına zarar verecek her türlü yorumdan kaçınılması gerektiğini de söyledi.

Editör: TE Bilişim