YAŞ Çalışmalarını Tamamladı

Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile 1'inci Ordu Komutanı'nın görev süresi 30 Ağustos itibariyle dolduğu için emekliye ayrılacak.

Şura'da, yeni Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile 1'inci Ordu Komutanı da belirlenecek. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılan Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun 30 Ağustos'ta emekli olacak. Şura'da, bu görevlere üç yeni isim belirlenecek. Emekliye ayrılacak olan Oramiral Metin Ataç'ın yerine Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in, Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın atanması bekleniyor.

Orgeneral Ergin Saygun'un yerine gelecek komutan ise orgeneralliğe yükselmeyi bekleyen 8 korgeneral arasından seçilecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, bir yıl daha görevlerinde kalacak.

Şura üyeleri çalışmalarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği öğle yemeği ile ara verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Dışişleri Konutu'nda verdiği yemek 1 saat 15 dakika sürdü. Yüksek Askeri Şura, bugünkü çalışmalarına Cumhurbaşkanı Gül'ün şura üyelerine verilen yemeğin ardından Genelkurmay Karargahında yeniden başladı. Şura’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel, eğitim ve disiplin konuları olmak üzere planlı faaliyetleri ile TSK’yı ilgilendiren diğer konular görüşüldü. Yeni iki kuvvet komutanı ve 1.ordu komutanı ile Genelkurmay 2.Başkanı'nın da belirleneceği YAŞ kararları ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunuldu. Gül'ün onayının ardından açıklanacak kararlar için basın mensupları yarın saat 11.30'da Genelkurmay Başkanlığı'na çağrıldı.

Editör: TE Bilişim