Yargıtay'dan AK Parti Açıklaması

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, “soruşturmanın gizliliği gözetilmeden ilgili parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca kovuşturmaya yer olmadığına dair verilmiş ve bildiriyle yayımlanmış bir karar olmadan yapılan haberlere itibar edilmemesini” istedi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bir kısım basın yayın organlarında, bir siyasi parti hakkında (AK Parti) Anayasa'nın 69. maddesi ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 101. maddesine aykırı olarak “yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım aldığı” iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlandığı yönünde haberler yer aldığı anımsatıldı.

Ceza Muhakemesi Yasası'nın 157. maddesi uyarınca, soruşturmaların gizli olduğu, 172. maddesi gereğince de soruşturmanın tamamlanması halinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verileceğinin düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

“Soruşturmanın gizliliği gözetilmeden ilgili parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızca kovuşturmaya yer olmadığına dair verilmiş ve bildiriyle yayımlanmış bir karar olmadan yapılan haberlere itibar edilmemesi gerektiğinin hatırlatılması uygun görülmüştür.”(aa)

Editör: TE Bilişim