Windows'tan Dolandırıcılık Uyarısı

Windows Türkiye'nin bu konuda müşterilerine gönderdiği uyarı yazısı şöyle:

Son dönemde, Live servislerimizi kullanan bazı müşterilerimizden, kendi kurumlarında çalışmayan kişi ya da kişilerin, kurumun alan adı adreslerini kullanarak, Windows Live hesabı oluşturduklarına ve bu hesaplar üzerinden kurumun müşterileri ile temasa geçtiklerine ilişkin haberler alıyoruz.

Böyle bir durumla karşılaşmamanız için öncelikle şirketinizin web alan adını domains.live.com üzerinden kayıt etmenizi öneriyoruz.

Kayıt işleminin ardında alan adlarınızı Windows Live üzerinden istediğiniz şekilde yönetebilirsiniz: Kurumsal alan adınızı kaydettikten sonra dilediğiniz hesapları kolayca oluşturabilir, dilediğiniz hesapları ise engelleyebilirsiniz.

Bu işlem sırasında özellikle iki noktaya dikkat etmenizde büyük fayda görüyoruz:

1. Kayıt işleminden sonra, oluşturulan Windows Live hesaplarını arzu ederseniz engelleyebileceksiniz. Alan adınızı kaydetmeden önce alınmış olan Windows Live hesapları için [email protected] ile iletişime gerebilirsiniz bu adrese söz konusu Windows Live hesapları ile ilgili olarak hangi işlemin yapmak istediğinizi bildirmeniz yeterli olacaktır.

2. Ayrıca alt alan adlarının (sub-domain) asıl alan adı ile birlikte kayıt edilemediğini anımsatmak isteriz.

Microsoft, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan Live servisleri ile, kullanıcılarına çok yüksek bir güvenlik seviyesi sunmaktadır. Alan adı kayıt işlemlerimiz de bu güvenlik sistemininin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle sözü edilen kayıt işlemlerini gerçekleştirmeniz, alan adınızı bu tür kötü niyetli girişimlerden koruyacaktır.

Live hizmetlerimizle ve alan adlarınızla ilgili konulardaki öneri, görüş ve değerlendirmelerinizi bizlerle paylaşmanızı önemle rica ederiz.

Editör: TE Bilişim