Webstar Ödülleri Sahiplerini Buldu 
 
Türkiye'nin en büyük fikir yarışması Webstar Türkiye'nin ödül töreni Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Conrad Otel'de gerçekleştiren törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, teknolojinin hızla geliştiğini, özellikle internet teknolojisinin önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

BAKAN'DAN YOUTUBE TEPKİ

Sucuların, kurbanlık koyun satan esnafların bile internet sitesi olduğunu belirten Yıldırım, isim vermedi ama Türkiye'de yasaklanan 'Youtube' sitesine sert tepki gösterdi. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi;

"Bir site yaygara yapıyor bizi kapatıyorlar diye. Bizim kimsenin ticaretinde gözümüz yok ama bir yerde faaliyet gösteriyorsanız istediğiniz kadar büyük olun. Bırakın firmayı isterseniz dünyanın süper gücü olun. Buranının kanuna, nizamı neyse ona uymak zorundasınız. Irak işgaline vatandaş izin vermedi. Gitti başka yerden geçti. Ülke büyük olsan küçük olsun. Ülke bağımsızlığını, egemenliğini her zaman korursa o zaman haysiyetli, şerefli bir ülke haline gelir.

Asırlar geçmiş esaret altına girmemiş iki milletten biri Türk milletidir. Böyle bir geleneğin sahibi olan millete, gelip birisi ben istediğim gibi faaliyet göstereceğim diyemez. Kusura bakmasın. Burada usuller belli. Burada bir kötü niyet var. Artık bunu reklam aracı olarak kullanmaya başladı. Bu da canımızı sıkıyor.

Başka memlekette ne yapıyorsa burada da onu yapsın. İsrail'de ne yapıyorsa burada da onu yapsın. Başka bir şey istemiyoruz. Senin büyüklüğün, kaç ülkede çalıştığın bizi hiç bağlamaz. Kurallara uyarsan başımızın üstünde yeriniz var. Çeşitli mecraları kullanarak kendi reklamlarını yapıyorlar, haksız hukuksuz kazançlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bunun ardından da 'hükümet gelişimlere kapalı' diye gaz veriyorlar"

HÜRRİYET.COM.TR'DEN 10 MİLYON REKLAM GÖSTERİMİ KAZANDILAR2814 projenin yarıştığı Webstar Türkiye yarışmasında birinciliği "Online Orkestra" fikriyle İzmir'den Sinem Orçen ve "interaktif Uygulamalı Canlı Performans/Konser Platformu" fikriyle İstanbul'dan Güldeniz Polat paylaştı.

Yarışmanın ikincisi yine İzmir'den "Recyourlife.com/Başkasının gözleriyle hayata bakmak, kendi hayatını kaydetmek" fikriyle Serkan Sülün olurken, üçüncülüğe Kayseri'den katılan Filiz Soylu'nun "Yurt içinden ve yurt dışından alıcıların ülkemizden sezonluk arsa kiralayabilmelerini sağlayan web sitesi fikri değer bulundu.

Yarışmada ilk üçe girmeye hak kazananlara ödüllerini Bakan Binali Yıldırım verdi. Webstar Türkiye'nin birincileri 2500'er TL para ödülü ile Hürriyet.com.tr'den projeleri hayata geçtikten sonra 10 milyon reklam gösterimi kazandı.

Editör: TE Bilişim