Ve Dava Açıldı

5903 sayılı Türkiye ile Suriye Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesinde dava açıldı.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, MHP, DTP, DSP ve Türkiye Partisi ile bazı bağımsız milletvekillerinin de imzasının bulunduğu dava dilekçesini, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na sundu.

Başvuru dilekçesinde, yasanın kanunun amacını içeren 1. maddesindeki "Bu suretle elde edilecek arazilerin tarımsal amaçlı kullanılması" ibaresinin, 2.maddenin tamamının ve "Mayın temizleme ve arazi kullanım süreleri" başlıklı 3. maddedeki "taşınmazların temizleme karşılığı tarımsal faaliyette kullandırılması süresi" ibarelerinin Anayasaya aykırı olduğu iddia ediliyor.

Kanunun iptali istenen "ihale işlemleri" başlıklı 2. maddesi ise mayın temizleme işinin usul ve esaslarını belirliyor.

TBMM'de temsil edilen tüm muhalefet partilerinin destek verdiği dilekçeye, CHP'den 97, MHP'den 65, DTP'den 20, DSP'den 8, Türkiye Partisi'nden 1 ve 4 bağımsız milletvekili olmak üzere toplam 195 milletvekili imza koydu.(aa)

Editör: TE Bilişim