Ve Beklenen Mesaj Geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, günlerdir merakla beklenen İslam dünyasına seslendiği konuşmasını Mısır'da yaptı.

"Allah'ın Selamı Üzerine Olsun..."
Obama, Kahire Üniversitesi'ndeki konuşmasına "Allah'ın selamı üzerinize olsun" diyerek başladı ve sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

Barack Obama, İslam'ın Amerika'nın bir parçası olduğunu belirterek, İslam'a karşı önyargılarla savaşmayı görev edindiğini vurguladı.

Konuşmasında Batı adına özeleştirilerde de bulunan Obama, yeni bir başlangıç çağrısında bulundu.

Obama, "Buraya Amerika Birleşik Devletleri ile Müslüman dünyası arasında yeni bir başlangıç yapmaya geldim. İslam'ın ırkların eşitliği ve hoşgörü anlayışının çerçevesinde karşılıklı saygı ve çıkar temelinde yeni bir başlangıç yapılmasını istiyorum.'' dedi.

"Amerika İslamla Savaşta Değildir ve Olmayacaktır"
Kur'an-ı Kerim, İncil ve Tevrat'tan alıntılar yapan ABD Başkanı konuşmasında kendisinin ezan sesiyle güne başlayan bir aileden geldiğinin ve İslam'ın Amerika'nın bir parçası olduğunun altını çizdi.

Obama, "Ben bir Hristiyanım, ama babam kökleri İslama dayalı Kenyalı bir aileden geliyor. Çocukluğumun büyük bölümü Endonezya'da geçti. Sabah ezanıyla uyanırdım. Gençliğimde Chicago'da yaşarken en yakın dostlarım Müslümanlardı. İslam, Amerika'nın da bir parçasıdır. Ülkemde bin 200'den fazla cami var. Ankara'da da altını çizdiğim gibi Amerika İslam ile asla savaşta değildir ve olmayacaktır'' diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'den Alıntı Yaptı
Kur'an-ı Kerim'in ''Masum bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir'' dediğini hatırlatan Obama, bütün sorunların demokrasiyle çözümünü istediklerini ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu vurguladı.

"Orta Doğu'da Barış Ancak İki Devletli Çözümle Sağlanır"
2011 yılında Irak'tan bütün Amerikan askerlerinin çekileceğini belirten Obama, Orta Doğu meselesi ile ilgili olarak da son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Obama, şöyle konuştu:
''Orta Doğu meselesinin çözümünü tek tarafta aramak, sadece bir tarafı suçlamak yanlış. Orta Doğu'da barış ancak iki devletli çözümle sağlanır. Bunun için iki devletin bir arada barış içinde yaşaması için bizzat çalışacağım. Filistin topraklarında yeni Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına karşıyım. Filistinli annelerin artık çocuklarını korkmadan büyütmelerini istiyorum. Şiddet kimseye yarar getirmiyor. Orta Doğu'da şiddet sona ermeli''

"Hiçbir Ülkenin Nükleer Silaha Sahip Olmasını Benimsemiyoruz"
İran'ın nükleer faaliyetleri ile ilgili Washington'un tutumuna yönelik eleştirilere de cevap veren Obama, sadece İran'ın değil hiçbir ülkenin nükleer silaha sahip olmasını benimsemediklerini söyledi.

"Kadınlara Ne Giyecekleri Dikte Ettirilmemeli"
Dünyanın her yerinde temel insan haklarını savunduklarını belirten Başkan Obama, kadınların gerek giyimleri gerekse eğitim almaları konusunda özgürlüğünden yana olduğunu vurguladı.

Obama, "Kadınlara ne giyecekleri dikte ettirilmemeli.'' dedi.

Editör: TE Bilişim