Uzan tur teknesiyle kaçmış

Fransa'dan siyasi sığınma talebinde bulunan Cem Uzan'ın, Antalya'dan bir mavi tur teknesine binip Yunan Adaları üzerinden kaçtığı iddia edildi

Bir zamanlar katları, yatları, çiftlikleri olan, Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında bulunan Genç Parti Lideri Cem Uzan, yatından inip tur teknesine bindi! Mal varlıklarına el konulan Uzan ve ailesinin, Antalya'dan mavi tur teknesiyle Yunan Adaları'na geçtiği, buradan da yasa dışı yollarla Fransa'ya kaçtığı iddia edildi. Ayrıca ünlü işadamının avukatı Şaylan Çığgın, "Cem Uzan'a siyasi sığınma hakkı verildiğini" ileri sürse de Fransız makamlar tam aksini söyledi! Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bernard Valero, Uzan'ın siyasi sığınma talebinde bulunduğunu teyit etti ancak "bu başvurunun da diğer başvurular gibi rutin süreçten geçirilerek mülteciler ofisi OPRA tarafından değerlendirileceğini" söyledi. Ayrıca sığınma başvurusunun geçen ay yapıldığı belirtildi. Konunun uzmanları ise siyasi sığınma talebinin 1 yıldan önce sonuçlanamayacağını belirtti.

Bilirkişiden şok suçlamalar

Öte yandan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2005'ten bu yana yargılanan Uzan'ın, "evrakta sahtecilik ve çete kurmak"tan suçlu bulunduğu öğrenildi. 3 avukat, 1 emekli banka müdürü ve bir öğretim üyesinden oluşan 5 kişilik bilirkişi raporunda, Cem Uzan'ın "hileli pay devri, sahte yönetim kurulu kararı alma, sahte evrakla borçlandırma ve malları TMSF'den kaçırmak amacıyla sahte satış sözleşmesi düzenlenmesi gibi suçlar işlediği belirtildi.

İşte bilirkişinin saptadığı 7 suç:
1- Kemal Uzan'ın İmar Bankası ve Adabank'taki hisselerinin devir işlemi, yasaya aykırı yapıldı.

2- 2002 yılında hiç borcu görünmeyen İstanbulspor A.Ş.'ye, Kemal Uzan'ın talimatıyla, 5 trilyon lira sahte borç oluşturuldu.

3- Çimento fabrikalarının satış bedellerinden elde edilen 1 milyon euronun yurtdışına, Kemal Uzan'a gönderildiği tespit edildi.

4- Princec isimli tekne Ürdünlü Haifa Houchaımı'ya, Frenquency adlı tekne 42 milyon dolara İbrahim Al Ayed'e satıldı. 2 satışın da sözleşmeleri sahte çıktı.

5- Cem Uzan ve Hakan Uzan, ipotekli mallarını satmaya çalıştı.

6- Adabank ve 44 şirketin paylarının eski tarihli hamiline hisse senedine dönüştürülerek Kemal Uzan adına çıkartıldı.

7- Sanıklar, geçmişte Uzanlar'a ait olan malları, yasa dışı yollardan ele geçirmek için örgütlendi.

Editör: TE Bilişim