Uzaktan Kumanda İle Kaçak Yakıt!

Müşterinin durumuna göre uzaktan kumanda ile kaçak yakıtı basan istasyonlara dev operasyon. 100'e yakın istasyona baskın yapıldı. Çok sayıda gözaltı var.

Zam üstüne gelen zamlarla tüketicileri bezdiren akaryakıt istasyonlarına darbe indi. 30 ayrı ilde eş zamanlı olarak 100'e yakın akaryakıt istasyonuna yönelik jandarma operasyonunda, kurdukları düzenekle kaçak akaryakıtı yasal olanı ile birlikte sattıkları iddia edilen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bazı akaryakıt istasyonlarında ''kaçak akaryakıt satıldığı'' bilgisine ulaşan Ankara İl Jandarma ekipleri, söz konusu kişilere yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çalışma başlattı.

Söz konusu kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve gerekli teknik takibin yapılmasının ardından bugün sabah saatlerinde harekete geçen güvenlik güçleri, Ankara başta olmak üzere 30 ilde ''By-pass'' adını verilen operasyonu başlattı.

MÜŞTERİSİNE GÖRE UZAKTAN KUMANDA

Akaryakıt istasyonlarında Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) müfettişleri ve vergi denetçileriyle birlikte inceleme yapan jandarma ekipleri, bazı istasyonlarda, içerisinde ulusal marker bulunan akaryakıt ile kaçak akaryakıtın satılmasını sağlayan elektronik düzenekler ele geçirdi.

Söz konusu düzeneğin, uzaktan kumanda cihazı ile çalıştığı ve araçlara akaryakıtı veren istasyon görevlisinin müşterinin durumuna göre elindeki kumanda cihazını kullanarak, bazen kaçak, bazen de yasal akaryakıtı verdiği tespit edildi.

EPDK müfettişlerinin söz konusu akaryakıt istasyonlarında yaptığı denetimlerde, uzaktan kumanda cihazını kullanarak içerisinde ulusal marker bulunan akaryakıttan numune verildiğini belirlediler.

VERGİ DE KAÇIRIYORLARMIŞ

Akaryakıt kaçakçılarının aynı zamanda, yazar kasalarda elektronik yazılım kullanarak vergi kaçırdıkları da yapılan çalışmalarla tespit edildi.

Editör: TE Bilişim