Uyuşturucu Kaçakçıları Rota Değiştirdi

ADANA - Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın 2007 Raporu'nda, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) 2007 yılı Dünya Uyuşturucu Raporu'na yer verilerek, uyuşturucu kaçakçılığının rotasıyla ilgili şu bilgilere yer veriliyor:
''2005 yılından itibaren Balkan rotasının kısmen önemini yitirdiği, Kuzey Karadeniz rotasının alternatif rota olarak kullanılmaya başlandığı gözleniyor. Türkiye'de uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı verilen etkin mücadele, uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonlarınca Kuzey Karadeniz rotasını daha tercih edilir hale getirdi.

İran, Hazar Denizi, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya güzergahını takiben Ukrayna üzerinden Orta ve Batı Avrupa ülkelerine giderek artan bir şekilde eroin sevkıyatının yaşandığı yaptığımız çalışmalardan da anlaşıldı. Ukrayna, Azerbaycan ve Romanya makamlarıyla yapılan işbirliği ve ilgili ülkelere tamamı Türkiye tarafından sağlanan bilgiler neticesinde, sadece son 1 yılda Ukrayna'da 4 ayrı uyuşturucu madde sevkıyatında 506 kilogram, Azerbaycan'da 143 kilogram ve Romanya'da da 150 kilogram eroin maddesi ele geçirildi." (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim