Unakıtan: Işık Görünmeye Başladı

Eskişehir'de sivil toplum örgütleriyle biraraya gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, emeklilerin zaman zaman kendisine maaşlara zam yapıp yapmayacağını sorduğunu belirterek, ''Torbaya bakıp ona göre karar veriyorum. Torbada yoksa bir şey yapamıyorum'' dedi.

Bakan Unakıtan, şöyle devam etti: ''Başbakan Erdoğan bile (ağabey sana bir şey söyleyeceğim, ama sakın para yok deme, bana yamuk yapma) diyor. Başbakanım torbaya bakarım varsa veririm, yoksa yok. Torbada para biriktiği zaman emeklilere buyurun diyorum. Bunun zamanını o torba biliyor.

Türkiye'de işsizlik var. En büyük derdimiz, yüreğimizi dağlayan mesele bu. Bütün dünyada kriz var. ABD'den yeni geldim. 250 bankaları batmış. Çok şükür bizim batan bankamız yok. Fakat bunun bedeli bize de işsizlik olarak geliyor.

Bu kriz geçicidir, yavaş yavaş ışık görünmeye başladı, düzelme belirtileri var. Gerekli tedbirleri alarak sektörleri canlandırıyoruz. Kahvede oturan gençlere iş bulmak en büyük arzumuz. İşsizlik kadar zor bir şey yok, onu yaşayan bilir, tuzu kurular pek bilmez, ama bizim gibi alttan gelen adamlar bilir.''

Editör: TE Bilişim