TÜRKİYE, EURO 2008'DE REKLAMLARIYLA DA RÜZGAR GİBİ ESTİ

Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarısıyla Avrupa'nın konuştuğu Türkiye, reklamlarıyla da rüzgar gibi esti. Türkiye'nin ismi, turnuva boyunca televizyon ekranlarından dev reklam panolarına, gemilerden bisiklet ve tramvaylara kadar her yerde Avrupalı ile buluştu.


Türkiye ile Hırvatistan arasında 20 Haziranda yapılan karşılaşmanın devre arasında TV-4 kanalında 30 saniyelik Türkiye tanıtım filmi yayınlandı.
Şampiyonaya ev sahipliği yapan ülkelerde yapılan reklam kampanyaları kapsamında İsviçre'nin Zürih, Basel ve Cenevre kentlerinde geniş çaplı tanıtım yapıldı. Bu kentlerde şampiyona maçlarının oynandığı stadyumların güzergahlarında bulunan 5 dev reklam panosunda 1 ay süresince Türkiye reklamı yayınlandı.


Türkiye maçlarının oynandığı Basel ve Cenevre'de Türkiye-İsviçre ve Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmaları öncesi, esnası ve sonrasında 45 bisikletçi tarafından çekilen çift taraf baskılı Türkiye görselleri, maçların oynandığı stadyum ve karşılaşmaları seyretme olanağı sağlanan belediyelerce belirlenen bölgelerde dolaştırıldı.


İsviçre içinde ana ulaşım aracı olarak trenin tercih edilmesi nedeniyle Zürih ana tren garı da Türkiye için önemli bir tanıtım noktası olarak seçildi. Burada bulunan büyük elektronik ekranda 1 ay süresince 1260 defa 30 saniyelik Türkiye reklamı yayımlandı.


Avrupa şampiyonası sırasında İsviçre'de toplu taşım araçlarının yoğun olarak kullanıldığı Basel, Zürih ve Cenevre kentlerindeki 100 tramvayda ve her tramvayın da 2 camında 1 ay süresince Türkiye reklamı yayımlandı.


Zürih Gölü üzerindeki bir gemi, şampiyona süresince Türkiye reklamıyla giydirildi.


Şampiyonaya ev sahipliği yapan Avusturya'da da Viyana, Salzburg, Klagenfurt ve Innsbruck'ta Türkiye reklamı gerçekleştirildi.


Buna göre, Haziran ayında 440 ışıklı pano, 580 poster, 184 döner pano reklamı verilirken, ayrıca Viyana'da da havaalanı otobanındaki 2 dev pano reklamı yıl boyunca devam edecek.


Viyana'da Haziran ayı boyunca hattı her gün değişmek üzere 6 tramvay Türkiye görseliyle giydirildi. Ayrıca, yine Viyana'da Türkiye görseliyle bezenmiş 3 taksi reklamı verilirken, Türkiye görseli giydirilen 10 ''smart araba'' da tüm yıl boyunca Viyana sokaklarında yer alacak. (AA)

Denizhaber.com

Editör: TE Bilişim