Türkiye Çeyrek Finalde

Cenevre - İkinci yarıda rakip Çek Cumhuriyeti'ne oranla daha istekli ve baskılı bir oyun sergileyen Türkiye, Arda'nın 75. dakikada attığı golle ümitlendi.
Nihat'ın 88. ve 90. dakikalarda art arda attığı 2 golle de çeyrek final vizesini aldı.
Milliler oyunun 90. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kalan kaleci Volkan'dan yoksun 2 dakika mücadele etmek zorunda kaldılar. Bu süre içinde Türkiye'nin kalesini Tuncay korudu.
90. dakikada Nihat'ın ceza yayı üzerinden yaptığı aşırtma vuruşta üst direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Türkiye 3-2 öne geçti.
90. dakikada gelişen Çek Cumhuriyet atağında Koller'i ceza alanında iterek düşüren kaleci Volkan'ı hakem kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.
Türkiye ikinci yarıda bulduğu 3 golle karşılaşmayı 3-2 kazanarak, çeyrek finale adını yazdırdı.
Ay-yıldızlı, ekip çeyrek finalde 20 Haziran tarihinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

''PES ETMEDİK''

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını, ancak ikinci yarıda yedikleri 2. gol dahil olmak üzere iyi futbol oynadıklarını belirterek, ''Pes etmeyen, maçın hakemin düdüğüyle bittiğini bilen futbolcularım olduğu için çok mutluyum. Biz buraya sonuna kadar gitmeye geldik. Futbolcularım çok önemli bir galibiyet aldılar. Doğru şeyler yaptığımı düşünüyorum. Ben, maçın ilk yarısında 1-0'a razıydım. Devrede bunu çözerim diye düşündüm. 2-0'a kadar benim için, 3-2'den sonra ise rakip takımın hocası için zordu. Ekol olan Çek Cumhuriyeti'ni tarihimizde ilk defa yendiğimiz için çok mutluyum. Futbol enteresan bir oyun. Bizim çocuklar heyecanı seviyor, inancın hiçbir zaman bitmemesi gerektiğini biliyor'' diye konuştu.
Fatih Terim, takımda birçok sakat futbolcu olduğunun da altını çizerek, ''Ama eksiklerimizin yerini dolduracak aslanlarımız var'' dedi.
Çek Cumhuriyeti maçında ''maçın oyuncusu'' seçilen Nihat Kahveci ise çeyrek finale yükseldikleri için çok mutlu olduğunu belirterek, ''2-0'a kadar bir şey yaptık dersek yanlış olur. İlk gol anahtardı. Bu golden sonra zor duruma düştüler. Daha sonra da rakibimizi tamamen çözdük. Duygularım inanılmaz, anlatılmaz, yaşanması gerekiyor. Başarmak çok güzel'' diye konuştu.

''KAYBETMEMİZ İNANILMAZ''

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Karel Brückner ise basit bir maç oynamaya çalıştıklarını, ancak 2. ve 3. gollerde inanılmaz hatalar yaptıklarını belirterek '' ''Kaybetmemiz inanılmaz. Her şey çok hızlı oldu, anlamakta güçlük çektik. Bu maçı unutmam için pek çok geceyi uykusuz geçireceğim''dedi. 

DenizHaber.Com (Foto:AA)

Editör: TE Bilişim