Türkiye 60 Milyar Civarında Açık Verecek

MERSİN - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Türkiye'nin önceden enflasyonla yaşamaya alıştığını, şimdi de cari açıkla yaşamaya çalıştığını'' belirterek, ''300 milyar dolar civarında ticaret hacmi yakalayan Türkiye, bu yıl 60 milyar dolar civarında açık verecek'' dedi.

Bakan Tüzmen, inceleme, ziyaret ve açılışlara katılmak üzere geldiği Mersin'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de cari açığın uzun dönemdir tartışıldığını söyledi.
Cari açığın olası sıkıntılarının giderilmesinde ihracat, turizm ve müteahhitlik sektörüne canlılık kazandırılmasının büyük önemi bulunduğunu ifade eden Tüzmen, ''Türkiye, önceden enflasyonla yaşamaya alışmıştı. Şimdi de cari açıkla yaşamaya çalışıyor. Türkiye cari açığını çevirebildiği sürece sorun olmaz. İhracat, turizm ve müteahhitlik sektörü, bu açığın kapatılmasında etkili olacaktır'' dedi.

Petrol ve doğal gaz fiyatlarının arttığı dönemde ithalat faturalarında da bu yönde gelişmeler gözleneceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Tüzmen, Türkiye'nin tüm dünyada olduğu gibi şu an böyle bir dönemi yaşadığına dikkati çekti.

Türkiye'nin her geçen gün daha da iyiye giden bir ülke haline geldiğini anlatan Tüzmen, ''300 milyar dolar civarında ticaret hacmi yakalayan Türkiye, bu yıl 60 milyar dolar civarında açık verecek. Bu açığın olmamasını tabii ki temenni ederiz. Ama, finansman ve yabancı sermayedeki artış ile ülkemizin bir istikrar adası olduğunu dünyaya göstermeyi sürdürdüğümüz sürece, bu rakamlar sıkıntı yaratmaz'' diye konuştu. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim