Türk Lirası Gücünü Koruyacak

Risk iştahının artmasıyla son dönemde 1,45 düzeyine kadar gerileyen dolar yeniden yükselişe geçti ve 1,50'nin üzerine çıktı.

Yabancı bankalar bu yükselişin sürmeyeceğini, TL'nin güçlü kalmaya devam edeceğini düşünüyor.

İngiliz bankası Barclays Capital son raporunda dolar satıp Türk Lirası alma önerisini sürdürdü.

"Satın aldığınız TL ile Ocak 2010 vadeli bono alımı öneriyoruz" diyen banka, önümüzdeki aylarda rüzgarın TL lehine eseceğini vurguladı.

Hükümetin IMF anlaşmasını gerçekten düşündüğüne dikkat çeken Barclays Capital, "Bu nedenle IMF konusundaki sessizlik sürüyor. IMF ile birlikte TL'de ciddi bir değerlenme öngörüyoruz" tespitini yaptı. Barclays doların 3 ay sonra 1,40, 1 yıl sonra ise 1,45 olacağını öngördü.

Yatırım bankası Merrill Lynch de TL'ye ilişkin olumlu tahminlerde bulundu. Banka doların Eylül sonunda 1,45, yıl sonunda 1,38 olacağı öngörüsünde bulundu.

Japon yatırım bankası Nomura'nın Eylül sonuna ilişkin dolar tahmini 1,50 olurken, yıl sonu öngörüsü 1,55 olarak belirlendi. Morgan Stanley'nin yıl sonu tahmini de 1,53 oldu.

Goldman Sachs da 3 ay sonra doların 1,50 olacağını öngörürken, en kötümser tahmin İtalyan Unicredit'ten geldi. Banka Eylül sonunda doların 1,66, yıl sonunda ise 1,60 olacağını öngördü.

Editör: TE Bilişim