"TSK, Artık CHP’nin Arka Bahçesi Değil"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Artık şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) CHP’nin arka bahçesi olmadığını” söyledi. AK Parti Genel Merkezi’nce düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” ikinci etabı çerçevesinde, konuşan Arınç, Anayasa değişikliği referandumuna değindi.

Arınç şunları söyledi: “CHP, geleceğini yargıyla iş birliğine bağlamış. O desteğinden mahrum olursa hiçbir zaman iktidar yüzü göremeyeceğine inanmış bir defa. Yanlış da olsa inanmış. Artık ‘CHP artı ordu eşittir iktidar’ formülünün geçersiz olduğunu biliyorlar. Çünkü şerefli TSK, CHP’nin arka bahçesi değil artık, bunu çok iyi öğrendiler. Artık TSK ve onun komuta kademesindekiler, bir partiyle doğrudan ilişki kurup o partinin geleceğini sağlama noktasında değiller. Onlar şerefli, onurlu komutanlar olarak Türkiye’nin hem iç hem dış güvenliğindeki görevini çok iyi yapmaya başladılar. Hele hele kendilerinin istismar edilmesine, kendileri üzerinden siyaset yapılmasına da hiç razı değiller. CHP bunu gördü artık... Onun için başka müttefikler aramaya başladı. O da ‘Yüksek yargı acaba olabilir mi?’ diye bir hevesin içerisinde.”

CHP-MHP hükümeti isteniyor

Arınç, “Şu anda Türkiye’de hangi ankete bakarsanız bakın,
Ak Parti’ye olan destek hiç bir ankette yüzde 40’tan aşağı değildir” dedi. Ak Parti iktidarına karşı 4-5 yıldan bu yana bir siyaset mühendisliği olduğunu söyleyen Arınç, Ak Parti’yi yıkıp yerine CHP-MHP hükümetinin getirilmek istendiğini belirtti. Bunun çok yanlış olacağına, CHP ve MHP
’nin Türkiye sorunlarına bakışı ve getirdikleri çözüm noktalarının farklı olması gerektiğine inandıklarını belirten Arınç, böyle hükümetlerin Türkiye’ye fayda vermeyeceğini çok iyi bildiklerini dile getirdi.

Sümbül Sinan Tekkesi’ni açtı

 BÜLENT Arınç Fatih Belediyesi önderliğinde İl Özel İdaresi tarafından restore ettirilen Kocamustafapaşa’daki Sümbül Sinan Tekkesi’nin açılışındaki gösterileri izledi. 1 milyon 633 bin 881 liraya restore edilen Sümbül Sinan Tekkesi’nde, ebru, tezhip, hat ve musiki alanlarında eğitim veriliyor.

Editör: TE Bilişim