Tokyo'da İlk Türk Cumhurbaşkanı

TOKYO - Cumhurbaşkanı Gül, 5 günlük resmi ziyaret için geldiği Japonya'nın başkenti Tokyo'da temaslarına başlamadan önce gazetecilerle bir araya geldi.
Türkiye'den Japonya'ya ilk kez devlet başkanı düzeyinde ziyaret gerçekleştirildiğine işaret eden Gül, özellikle ekonomi, yatırım ve turizm potansiyelini harekete geçirmek için bu ziyaretin yeni bir sayfa açacağını ifade etti.

Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için büyük potansiyel bulunduğunu vurgulayan Gül, bu potansiyeli harekete geçirmek gerektiğini ifade etti.

Japonya'nın dünyanın ikinci büyük ekonomisi ve en fazla tasarruf eden ülke olduğunu kaydeden Gül, Türkiye'ye daha fazla Japon yatırımı çekilmesi gerektiğini, temaslarında Türkiye'deki yatırım imkanlarını anlatacağını belirtti. Gül, Türkiye'nin, Japonya'nın yurt dışı yatırımlarında 60. sırada yer aldığına dikkati çekerek, ''Türkiye'de Toyota'yı, Honda'yı görünce Japonların büyük yatırımı var sanıyoruz ama aslında hiç öyle değil. İki ülke ilişkileri ihmal denilebilecek seviyede'' diye konuştu. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim