Tekel Eyleminde Flaş Gelişme

Tekel işçilerinin yaklaşık 2 aydır süren eyleminde bugün flaş bir gelişme oldu. 7 gündür süren açlık grevinin bitirilmesine karar verildi.

Kararda TTB'nin çağrısının da etkili olduğu belirtildi. Öte yandan Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu ile Başbakan arasındaki görüşme saat 19:00'da gerçekleştirilecek.

16 işçinin açlık grevine devam ettiği bildirildi.

Tek-İş Gıda Sendikası, TEKEL işçilerinin açlık grevini sonlandırma kararı aldı. TEKEL işçileri 7 gündür açlık grevi yapıyordu. Tek Gıda İş'in Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'le yaptığı görüşme sonrasında açlık grevine son verme kararı aldığı öğrenildi. Tek Gıda İş, ayrıca eylemin geleceği için önümüzde hafta referandum yapacak.

TTB: İşçilerin sağlık durumları iyi değil

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, TEKEL işçilerinin eylemiyle ilgili, "Biz hekimiz, işçilerin sağlıkları iyi değil. Hekimlerin burada bulunuyor olması hiçbir şeyin güvencesi değildir" dedi.TTB ile Türk Diş Hekimleri Birliği üyeleri, TEKEL işçilerini ziyaret etti. Bilaloğlu, burada yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerinin yeterli ücret ve güvenceli iş için "hak mücadelesi" verdiğini söyledi.İşçilerin 60 gündür Ankara’da olduklarına dikkati çeken Bilaloğlu, işçilerin bu süreçte sağlıklı beslenemediklerini, sağlıksız koşullarda yaşadıklarını, sandalye ve koltuklarda uyumaya çalıştıklarını anlattı. Bilaloğlu, bu koşullar nedeniyle işçilerin sık sık hastalandıklarını dile getirdi. Hekimler olarak işçilere destek olduklarını, bu amaçla çeşitli illerden gelen hekimlerin işçilere hizmet verdiğini ifade eden Bilaloğlu, bunun yanında Avrupa’dan gelen bazı hekimlerin de işçilerin yaşamını kolaylaştırmak için sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.İşçileri muayene eden doktorların "işçilerin sağlıklarının iyi olmadığını" rapor ettiklerini anlatan Bilaloğlu, şunları söyledi: "Arkadaşlarımız yaptıkları muayeneleri aktarıyor, yüzdeler belirtiliyor.Kronik hastalıkların alevlendiğini söylüyor. Hastalık ve hasta adları veriyor.Tekrarlıyorlar: ’İşçilerin sağlıkları iyi değil’. Yetmiyor, işçiler açlık grevinde. Biz hekimiz, işçilerin sağlıkları iyi değil. Hekimlerin burada bulunuyor olması hiçbir şeyin güvencesi değildir.Hükümete sesleniyoruz, neyi bekliyorsunuz? Sağlıklarının daha da bozulmasını, dirençlerinin düşmesini mi? Açlık grevi ile ya da ona bile gerek olmadan bozulmuş sağlıkları nedeniyle her an ortaya çıkabilecek ’neyi’ bekliyorsunuz? Talepleri belli, çözün bu sorunu." Sendikaya ve işçilere de seslenen Bilaloğlu, "Karda kışta, soğukta yağmurda olmasını geçtik, normal koşullarda bile bir gün değil, 3 gün değil 60 gündür sokakta olmak dile kolay, bir de açlık grevi... Ankara’nın göbeğinde olmanız, sağlıkçıların çevrenizde olması hiçbir şeyin güvencesi değildir, olamaz. Değerlendirin diyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim