"Teftişler Normal Değil"

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, 3 Adalet Bakanlığı müfettişinin Sincan Adliyesi'nde teftişte bulunduğunu belirterek, ''Teftiş bizimle mi ilgili bilmiyorum, şu anda inceleme devam ediyor. Yapılan teftişler normal değil'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kaçmaz, rutin teftişlerini geçen yıl geçirdiklerini kaydederek, ''Yapılan teftişin normal olmadığını'' öne sürdü.
İzinde olduğu için Sincan Adliyesi'ndeki teftişin tam olarak kapsamını bilmediğini ifade eden Kaçmaz, ''3 müfettiş inceleme yapıyor. İzinde olduğum için sebebini bilmiyorum. Olağan teftiş olup olmadığını bilmiyorum. Bizimle ilgili mi, değil mi onu da bilmiyorum'' diye konuştu.

"İnceleme karardan önce başlatıldı"
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında incelemeyle ilgili, ''Söz konusu inceleme, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında verilen karardan önce başlatılmıştır'' denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
''Söz konusu hakim hakkındaki bir kısım iddialara ilişkin olarak daha önce başlatılan bir inceleme kapsamında, Adalet müfettişlerince bugün mahkemede dosya incelemesi yapılmıştır. Söz konusu inceleme, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında verilen karardan önce başlatılmıştır. Yapılan incelemenin haberlerde iddia edildiği şekilde bu kararla ve güncel olaylarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.''

YARSAV'dan Osman Kaçmaz açıklaması

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ''Adalet Bakanlığı, kişilerin bilgisi olmaksızın belirli yargıç ve savcılar hakkında incelemeler başlatıp, geride tutmakta ve istediği zaman harekete geçmektedir. Bu olay da bunun örneklerinden biridir'' iddiasında bulundu.
''Adalet Bakanlığı, incelemenin çok önceden başlatıldığını, yeni bir şey olmadığını söylemektedir'' ifadesini kullanan Eminağaoğlu, açıklamasında şunları belirtti:
''Adalet Bakanlığı, kişilerin bilgisi olmaksızın belirli yargıç ve savcılar hakkında incelemeler başlatıp geride tutmakta ve istediği zaman harekete geçmekte, bu süreçte ucu açık nitelikteki incelemelerle yargıç ve savcıları her yönüyle izleme altında tutmaktadır. Bu olay da bunun örneklerinden biridir. Adalet Bakanlığının hukuk içerisinde hareket etmesini bekliyoruz.''
(aa)

Editör: TE Bilişim