Süreç Başladı

Anayasa Mahkemesi, ikinci Ergenekon iddianamesinden hareket ederek Başkan Vekili Osman Paksüt hakkında hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. Daha önce kendisi hakkında işlem yapmayan Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı istifaya çağıran Paksüt, "Benim de istediğim buydu, gerçek neyse ortaya çıkacak" dedi.

Anayasa Mahkemesi, AKP hakkındaki kapatma davası konusunda Ergenekon davası sanıklarına bilgi vermek ve bazı sanıklarla telefon görüşmesi gerçekleştirdiği iddiasıyla suçlanan Başkan Vekili Osman Paksüt hakkında ön inceleme başlattı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Paksüt'le ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma talep edildiği belirtilerek, soruşturmanın gizli olması ve devam etmesi, o günlerde henüz bu yönde bir iddianamenin bulunmaması nedeniyle işlem yapılmasına gerek görülmediği belirtildi. Ergenekon'un ikinci iddanamesinin yazılmasıyla birlikte Paksüt hakkında hukuki sürecin başlatıldığı kaydedildi.

NTV'ye konuşan Paksüt, kendi isteğinin de hukuki sürecin işlemesi olduğunu belirterek, "Gerçekler ortaya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ne olacak

Osman Paksüt hakkındaki hukuki süreç soruşturma anlamına gelmiyor. İsmi gizli tutulan bir üye tarafından Paksüt hakkındaki iddalara dayanak teşkil eden deliller incelenecek ve bir rapor hazırlanacak. Büyük bölümü telefon dinlemelerine dayanan deliller hukuki dayanaktan yoksun bulunursa Anayasa Mahkemesi heyeti Paksüt hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verecek. Heyet iddiaları yerinde bulursa Paksüt hakkında soruşturma açılacak.

Paksüt, işlediği suçun yaptığı görevle ilgili olduğu sonucuna varılırsa Yüce Divan sıfatıyla görev yapan Anayasa Mahkemesi’nde, şahsi olduğu kanaatine varılırsa Yargıtay’da yargılanacak.

Editör: TE Bilişim