Son Adımlardan Memnunuz
 
WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly, "Türkiye'nin, Kürt nüfusla arasındaki bazı farklılıklarda nihai uzlaşı sağlanması yönünde attığı son adımları memnuniyetle karşıladıklarını" belirtti.
 
Kelly, "Türk hükümetinin, PKK üyelerinin silahlarını bırakması ve yeniden entegre olmasına izin veren son kararının da, memnuniyetle karşıladıkları adımlar kategorisine girebileceğini düşündüklerini" ifade etti.

Kelly, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında, "küçük bir grup PKK'lının kuzey Irak'tan Türkiye'ye girmesine" dair yorumunun sorulması üzerine, "Türkiye'nin, Kürt nüfusla arasındaki bazı farklılıklarda nihai uzlaşı sağlanması yönünde attığı son adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Türk hükümetinin, PKK üyelerinin silahlarını bırakması ve yeniden entegre olmasına izin veren son kararının da, memnuniyetle karşıladığımız adımlar kategorisine girebileceğini düşünüyoruz" dedi.

"Türkiye'nin Kürt nüfusla diyalog başlatma yönündeki çabalarını sürekli olarak desteklediklerini ve Kürt nüfusa daha fazla kültürel ve dilsel hak tanınması da dahil olmak üzere, bu yönde atılan bazı adımları memnuniyetle karşıladıklarını" hatırlatan Kelly, "Türk hükümetinin bu tür somut adımları atıyor olduğunu görmekten mutluyuz" diye konuştu.

"HER ADIMI MEMNUNİYETLE KARŞILARIZ"

Kelly, "PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerine" işaret ederek, "bu sorunla başa çıkmaya katkıda bulunmak için atılan her adımı, ister kuzey Irak'ta ister Türkiye'de olsun, memnuniyetle karşılarız" dedi.

"Türkiye'nin Kürt meselesini ele alışının, ABD'nin Irak politikası açısından ne ifade ettiğine" dair bir soru üzerine de Kelly, şunları söyledi:

"Irak politikamız bu konudan ayrı. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim yetkililerinin, kendi halklarına karşı kendi yönetim sistemlerini ve kendi politikalarını geliştirme çabalarını tabii ki destekliyoruz. Ama bu, bizim Türkiye'ye yönelik siyasetimizle bağlantılı değil. PKK gibi bir terör örgütünün etkisini ya da gücünü azaltmak için atılan her adımı memnuniyetle karşılarız."

Editör: TE Bilişim