Siyasetin Gündemi Kriz ve İşsizlik

Küresel ekonomik kriz ve işsizlik, siyasetin önemli gündem maddelerinden biri. Muhalefet, hükümetin krize karşı zamanında tedbir almadığını öne sürerken, iktidar Türkiye'nin uluslararası krizi diğer ülkelere göre daha az zararla atlattığı görüşünde...

Deniz Baykal, düşük çıkan enflasyon rakamlarına sevinilemeyeceğini söyledi. Baykal, "Bunun içinde alarm vardır, uyarı vardır, deflasyon uyarısı vardır... Deflasyon hazırdan yemedir, ekonominin küçülmeye başlamasıdır, sofradaki somunun, ekmeğin ufalmaya başlamasıdır." dedi.

Baykal'dan Eleştiri

İşsizliğin önüne geçmek için istihdam üzerindeki yüklerin düşürülmesi gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işverenlere önerisini eleştirdi. Deniz Baykal, "Bir kişi fazla alsanız bu iş çözülür dedi. Çok önemli bir tez. Sayın Başbakan'ı önümüzdeki yıl Nobel ekonomi ödülüne aday öneriyorum. Bu ortamda cesur, yararlı bir iş yapan insanlara (1 kişi al) diyeceğine yükünü indiriver, sen indiriver, yanına, ikinci, üçüncü işçiyi zaten alır" dedi.

Bahçeli:Kriz Politikalarında Uyumsuzluk Var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise krize karşı uygulanan politikalar arasında uyumsuzluk ve çelişki bulunduğunu öne sürdü. Bahçeli, "Bütün bu göstergeler, ekonomideki sorunlar yumağının katlanarak büyüyeceğine işaret etmektedir. Önümüzdeki süreç hiç de Başbakan'ın iddia ettiği gibi olmayacak, krizden en çok etkilenen ülke olacağımızı da ispatlayacaktır." dedi.

Erdoğan'dan Eleştirilere Yanıt

Eleştirilere cevap Başbakan Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, bazı çevrelerin krizden medet umar gibi davrandığını anlattı. Başbakan Erdoğan, "Birileri inanın, zil takıp oynamak istiyorlar. Bunun biz farkındayız. Hele hele böyle enflasyon açıklandığı zaman, istedikleri gibi rakamlar çıkmayınca çılgına dönenler var bu ülkede." dedi.

Başbakan Erdoğan, krizin etkileri konusunda diğer ülkelere oranla Türkiye'nin daha iyi bir yerde olduğunu ifade etti. Erdoğan,"Ülkemizde şu anda bir sıkıntı var. Ama bu ülkemizden kaynaklanmıyor, dünyadaki küresel sıkıntıdan, küresel krizden kaynaklanıyor. Bu kriz, AK Parti'nin ya da AK Parti'nin çıkardığı bir kriz değildir. Bu kriz, Hükümetimizin ya da Hükümetimizin çıkardığı bir kriz de değildir. Bu kriz, küresel, hepimizi ilgilendiren bir kriz ve 71,5 milyon vatandaşımızın her birinin gayretiyle aşabileceğimiz bir kriz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan krize karşı her türlü tedbirin zamanında alındığını da kaydetti.

Editör: TE Bilişim