Şiddetli Lodos Uçağı Yerinden Oynattı

Şiddetli lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda park pozisyonunda bekleyen Tarhan Tower Havayollarına ait tc-tua kuyruk tescilli md-83 tipi uçak yana savruldu.Yerinden oynayan uçağın burnunun yanında bulunan Best air'e ait bir başka uçağa çarpmasına metreler kaldı. Uçağın savrulduktan sonra kaldığı pozisyonda tehlike yaratmadığı belirtildi. Yetkililer uçağı yeniden eski pozisyonuna getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bazı deniz otobüsü seferleri iptal

İstanbul’da hava muhalefeti dolayısıyla, karşılıklı Pendik-Yalova ile Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri iptal edildi.İDO’dan alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle saat 14.00’da öngörülen Pendik-Yalova deniz otobüsü seferi yapılamadı. Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiği bildirildi.Bu arada, İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İstanbul’da saat 13.00’da başlayan kuvvetli sağanak yağışın, yaklaşık 4 saat süreceği uyarısında bulundu.Yetkililer, il genelinde kuvvetli lodosla birlikte etkisini sürdürecek yağışın yol açabileceği ani sel, su baskını ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları ve yetkilileri uyardı. Kuvvetli yağış ve lodosun saat 17.00 sıralarında etkisini kaybedeceği belirtildi.

Bodrum'da lodos hayatı felç etti

Bodrum'da gece yarısı başlayan lodos fırtınası, ilçede hayatı felç etti. Birçok sahil yolu bozuldu, iskeleler parçalandı.

Kuzey Ege'de fırtına

Kuzey Ege’de etkili lodos nedeniyle Geyikli-Bozcaada araba vapuru seferleri durduruldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, zaman zaman hızını artıran fırtına nedeniyle Bozcaada’dan saat 12.00’da, Geyikli’den saat 14.00’da yapılması gereken araba vapuru seferleri geçici olarak iptal edildi.

Diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğü bildirildi.(aa)

Editör: TE Bilişim