SGK 'dan KEY'e İtiraz Rehberi

Konut Edindirme Yardımı ödemelerinin ilki, Temmuz 2008'de yapıldı. İlk uygulamada beş buçuk milyona yakın hak sahibine iki buçuk milyar liranın üstünde ödeme yapıldı.

İlk liste, çok sayıda itirazla karşılaşınca yeni liste hazırlandı. İkinci listedeki hak sahiplerine ödemeler ise 22 Mart'tan bu yana sürüyor.

Ödemeler, 2 Nisan mesai saati bitiminde tamamlanacak.

Ziraat Bankası, toplam 1 milyon 685 bin 724 hak sahibinden 851 bin 245'ine 31 Mart itibariyle ödemeleri tamamladı. 567 milyon liralık toplam tutarın, 401 milyon 500 bin liralık bölümü ödendi.

Listedeki isimlerin çok büyük bölümünün alacağının sadece 1 lira olduğu, bu nedenle KEY ödemesi için bankaya gitmediği belirtiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu ise listede ismi olmayanlar ya da ismi olmasına rağmen alacağı tutarı düşük bulanların yapması gerekenler için bir rehber hazırladı.

Rehberde şu bilgiler yer aldı:

  • 1987-1995 arasında çalışan memurlar, itirazlarını çalıştıkları kuruma bildirecek.
  • Banka, sigorta şirketi, ticaret ve sanayi odaları ve borsalarda "sandığa tabi" çalışanlar, yine çalıştıkları ilgili kurumlar ve sandıklara başvuracak.
  • 1987-1995 arasında 506 sayılı kanuna tabi sigortalı olarak çalışanların başvuru adresi, sosyal güvenlik il ve merkez müdürlükleri.
  • Memur emeklisi olanlar ise Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü'nün Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı'na itirazda bulunacak.
Editör: TE Bilişim