Sel Pazarına Hücum!

Ürünlerini kapı önüne çıkardıkları tezgahlarda zararına satmaya başladılar. İstanbul İkitelli’de selin etkilediği mağazalar, ürünlerini kapı önüne çıkardıkları tezgahlarda zararına satmaya başladı.

Bayram öncesi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar da mağazalara akın etti. Daniel Hetcher ve Pierre Cardin gibi markaların satıldığı Marka Dünyası’nın İşletmecisi Adnan Eroğlu, 1 milyon TL zarar ettiklerini ve sigortanın sadece 500 bin TL zararı karşılayabileceğini kaydederek şunları söyledi:

“Mağazamızda 50 bin parça ürün sele kapılarak gitti. Ürünlerimizin yarısından fazlası zarar gördü. Sel sularının ıslattığı ve çamurlanan ürünleri, değerlerinin yüzde 10’nuna kadar düşürdük. 350 TL’lik takım elbiseleri 30 TL’ye sattık ve hepsi bitti. Çamurlanan 100 TL’lik Daniel Hecter pantolonları 5 TL’ye satıyoruz. Pierre Cardin’in 350 TL’ye sattığımız bayan ipek takım elbiselerini 25-30 TL’ye sattık. Tüm ürünlerimizi dışarıda kurduğumuz tezgahta satıyoruz.”

Torunlara bayramlık

Ayşe Ester Emekli (55)

“Selden etkilenen mallar bunlar ama almak zorundayız. Çünkü geçinemiyoruz. Böyle olmasını biz de istemeyiz ama bayram ağzı alışveriş yapmak gerekiyor. Çocuklarıma ve torunlarıma bayramlık alacağım. Çamurlu da olsa iyice yıkayacağım. ”

50 lirayla geldim

Habip Yılmaz Sürücü (37)

“Ben sürücüyüm. Buralara yüküm vardı ve duyduğum için geldim. Fırsat bu fırsat dedim. 50 TL’lik gömlekler 5 TL’ye satılıyor. 200 TL’lik ayakkabılar 20 TL’ye satılıyor. 50 TL’ye alabileceğim kadar her şeyi alacağım.”Kenan Butakın - Vatan

Editör: TE Bilişim