Şahin: Seçilirsem Tarafsız Olacağım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde milletvekilleriyle yapılan istişare toplantısında TBMM Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Akşam saatlerinde açıklama yapan AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, ''Bugüne kadar birçok çalışmalar yapıldı. Nihai olarak da bugün MYK'mız, Grubumuz toplandı. Tek adayla devam konusunda ortak bir kanaat oluştu. Adayımız Mehmet Ali Şahin Bey'dir. Meclisimize, demokrasimize ve ülkemize hayırlı olsun'' dedi.

''Kırgınlığınız var mı?'' şeklindeki soru üzerine Kapusuz, ''İnsanın kendi kendine kırgınlığı olmayacağı gibi, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan birisi olarak da kendime küsmek gibi bir lüksüm yok'' dedi.

Şahin: seçilirsem tarafsız olacağım
AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı Mehmet Ali Şahin, başvuru dilekçesini, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca'ya teslim etti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Şahin, Meclis Başkanı adayı olan diğer 3 milletvekiline, yarın yapılacak seçimde başarılar diledi.

Bu görevin, bir hizmet yarışı olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: ''TBMM, milletimizin iradesinin tecelli ettiği yerdir. Çok onurlu bir görevdir. Çünkü bu makam, Cumhuriyetimizi kuran, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün de makamıdır; dolayısıyla şu andan itibaren omuzlarımda çok ağır bir sorumluluk ve yükün olduğunu hissediyorum. Tabii ki şu anda 4 aday arkadaşız. Kimin Meclis Başkanı olacağına TBMM Genel Kurulu karar verecektir. Tabii ki sonuçta bu sorumluluk benim omuzlarımda kalırsa, Anayasa ve İçtüzük çerçevesinde tarafsızlıkla görev yapacağıma dair düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum.''

Diğer parti gruplarını ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine Şahin, ''Ziyaret etmeyi düşündüğüm iki muhalefet partimiz de aday gösterdi. O nedenle bu çerçevede değerlendirip karar vereceğim'' dedi.

Şahin, ''AK Parti'den Meclis Başkanı olmak için başka adaylar da vardı, sizin adaylığınız küskünlük yaratır mı?'' sorusuna, ''Arkadaşlarımız, benim adaylık için başvurmam gerçeği ortaya çıktığında geldiler, beni tebrik ettiler, başarılar dilediler. Arkadaşlarıma da bu jestleri sebebiyle şükranlarımı sunuyorum'' karşılığını verdi.

Özgeçmişi
Mehmet Ali Şahin, 16 Eylül 1950'de Karabük'ün Ovacık İlçesi Ekincik köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Şahin, bir süre serbest avukatlık yaptı.

İstanbul Fatih Belediye Başkanı olarak da görev yapan Şahin, AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Şahin, 20, 21 ve 22. dönemlerde İstanbul'dan, 23. Dönemde ise Antalya'dan milletvekili seçildi.

Mehmet Ali Şahin, 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 60. Hükümette ise Adalet Bakanlığı görevinde bulundu.

Şahin, 4 çocuk babası.

Editör: TE Bilişim