"Rüzgar Artık Sert Esiyor"

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, küresel mali krize ilişkin olarak, "Dünyada ve Türkiye'de rüzgar artık sert esiyor. Ciddi anlamda bir düzelme ancak 2011 yılında başlayacaktır" dedi.

Turquality Vizyon Seminerlerinin dördüncüsü olan "Performans ve Maliyet Yönetimi" konulu seminerde konuşan Tüzmen, Uzak Doğu ve Rusya krizlerinden sonra küresel çapta bir bahar yaşandığını, büyümenin güçlü, ticaretin canlı, yatırımcıların da hevesli olduğunu söyledi.

Tüzmen, yaklaşık 7 yılın böyle geçtiğini belirterek, "Ama artık bu dönemin sonuna geldik. Dünyada ve Türkiye'de rüzgar artık sert esiyor. Ciddi anlamda bir düzelme ancak 2011 yılında başlayacaktır" diye konuştu.

Önümüzdeki iki yıllık dönemin zor olacağına işaret eden Tüzmen, uzun vadeli bir durgunluk ve belirsizlik döneminin gelenekselin ötesine geçmeyi gerektiren zamanlar olduğunu, yeni fikirlere, yöntemlere ve bilgiye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Kriz dönemlerinde stratejik odaktan uzaklaşmanın söz konusu olduğunu ve önceliklerin değiştiğini ifade eden Tüzmen, bunun bir tuzak olduğunu düşündüğünü vurgulayarak, stratejik odağı kaybetmenin, hedef ve amaçlardan uzaklaşmayı beraberinde getirdiğini söyledi. (aa)

Editör: TE Bilişim