RTÜK Zahid Akman'la Devam Dedi

RTÜK'ün bugün yaptığı toplantının ardından açıklamayı RTÜK Başkan Vekili Abdülvahap Darendeli yaptı.

Abdulvahip Darendeli, özetle şunları söyledi:

"3 üye arkadaşımız, verdikleri dilekçede, Zahid Akman'la ilgili bazı iddialar gündeme getirdiler. Bu iddialar, Akman'ın özel radyo ve televizyonlarda yönetici ve ortaklığı bulunduğu ve mal varlığına Deniz Feneri soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla tedbir konulmasıydı. Dilekçe sahibi arkadaşlarımız, Akman'ın durumunun RTÜK Kanunu'nun 9'uncu maddesine aykırı olduğunu iddia ettiler ve kendisinin üyeliğinin düşürülmesi gerektiğini savundular.

Dilekçe sahiplerinin talebi Üst Kurulumuzda değerlendirildi ve dilekçe sahiplerinin iddia ettikleri yeni belge ve yeni delillerin görevden almaya yeterli olmadığı sonucuna varıldı. Kararımızı oy çokluğuyla aldık. Yapılan oylama sonunda 3'e karşı 5 oyla reddedildi."

Karar yargı denetimine açık

Abdulvahip Darendeli, RTÜK'ün tüm kararları gibi bu kararın da yargı denetimine açık olduğunu, dilekçe sahiplerinin kararı yargıya taşıma haklarının bulunduğunu da belirtti.

Böylece Zahid Akman'ın RTÜK üyeliği sürecek. Akman, önceki gün yaptığı açıklamada, "14 Temmuz'a kadar başkanlıktan ayrılmayacağım. Bu tarihte yapılacak RTÜK Başkanlığı seçiminde ise yeniden aday olmayacağım" demişti.

Zahit Akman'ın toplantıda başkanlığa tekrar aday olmayacağını  yinelediği ve 14 Temmuz'da başkanlıktan ayrılarak 2013 yılına kadar RTÜK'teki görevine devam edeceğini belirttiği basın  toplantısında ifade edildi.

Öte yandan, RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Şaban Sevinç, RTÜK'ün Zahid Akman'la ilgili aldığı kararı yargıya götürüp götürmeme konusunu yarın Zahit Akman'ın üyeliğinin düşürülmesini isteyen diğer 2 üye arkadaşıyla birlikte değerlendirip karara bağlayacaklarını bildirdi.

Editör: TE Bilişim